Суспільство

Всеукраїнські змагання з мотокросу під Житомиром: гарчання двигунів, швидкість і «літаючі» мотоцикли

7 October 2018, 16:07

Гарчання двигунів, швидкість та «літаючі» мотоцикли. Неподалік Житомира 7 жовтня втретє проходять Всеукраїнські змагання з мотокросу ім. С.П. Корольова. Підкорювати трасу протяжністю в близько 2 км та поборотися за кубок зібралося більше сотні мотоциклістів з різних куточків України. Що ж до віку учасників, то організатори кажуть: цьогоріч на мототреці зустрінуться спортсмени від 5 до 85 років.

«Чемпіонат житомирської області в межах якого і 5-й етап Кубку України з мотокросу. Близько 100 учасників: 50, 65, 85 років, практично у всіх вікових категоріях. Наймолодшим спортсменам від 5 років. Маємо надію, що змагання будуть проходити й надалі, тому ми все вдосконалюємо. Траса європейського рівня, зроблена з урахуванням всіх тонкощів, технічних вимог», - розповідає головний організатор змагань Олександр Бочковський.


До проведення змагань долучилась і влада міста та області. Останні діляться: не лише словом, а і ділом допомагають в розвитку мотоциклетного спорту на Житомирщині.

«Міська рада вже не перший рік долучається до проведення до проведення таких етапів Кубку України з мотокросу. Є ініціативна команда людей, двигуном є голова федерації з мотокросу Олександр Бочковський. Тому, фінансово, технікою ми завжди допомагаємо ініціативним спортсменам. Наступного року плануємо тут зробити освітлення, трибуни, додаткові зручності для спортсменів, для глядачів. Мотокрос розвивається на Житомирщині і це класно», - каже Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«З 1 вересня відкрито відділення в Житомирській обласній школі «Юність». Ми набираємо діток на навчання, це безкоштовно. Ми придбали за бюджетні кошти два дитячі мотоцикли і з 1 січня плануємо покращити там саму матеріальну базу. Це популярно, набуває інтересу, діти займаються», - додає начальник управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь.

Переможці змагань традиційно отримають ексклюзивні нагороди та солодкі подарунки від спонсорів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Бочкоський Сухомлин Гресь Клітчин мотокрос  
Матеріали по темі