Суспільство

Над лісами та сільгоспугіддями у Житомирській області з літаків розкидають брикетики з вакциною від сказу

8 October 2018, 09:32

На території Житомирської області стартувала кампанія з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу з застосуванням трьох одиниць авіаційної техніки шляхом розповсюдження принад з вакциною. Розповсюдження принад здійснюватиметься поза межами населених пунктів над лісовими та сільськогосподарськими угіддями.

Про це повідомляє прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Планується охопити площу 25481 км. кв. (що складає 85% території області), на якій буде розповсюджено 509,62 тис. доз вакцини.

«Орієнтовно на 1 кв. км. потраплятиме близько 20 доз. Принада безпечна для людей і тварин, має вигляд брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула з вакциною проти сказу. Для імунізації використовується високоімунна антирабічна вакцина Орісвак, виробник ТОВ «Укрветпромпостач» (м. Бровари)», – інформують у Держпродспоживслужбі.

Тут також наголошують, що стабільну епізоотичну ситуацію щодо сказу можна забезпечити тільки при системній роботі з проведення компаній пероральної вакцинації, а саме обробці території області два рази на рік упродовж 3-5 років поспіль в комплексі з парентеральною вакцинацією домашніх тварин.

Орієнтовно заходи з імунізації на території області триватимуть до 15 жовтня. У Держпродспоживслужбі просять жителів Житомирщини не хвилюватися, побачивши принаду або літак, який розкидає брикетики, та в жодному разі не чіпати їх та не переносити з місця.

Як повідомляв Житомир.info, 10 вересня 2018 року прес-служба головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області анонсували проведення осінньої кампанії пероральної вакцинації диких м’ясоїдних тварин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ вакцинація Держпродспоживслужба вакцина  
Матеріали по темі