Місто

За реконструкцію житомирського стадіону «Спартак» підряднику доплатять ще 21,5 млн грн

9 October 2018, 13:02

За реконструкцію стадіону «Спартак» управління капітального будівництва Житомирської міської ради доплатить підряднику ще 21,5 млн грн.

Повідомлення про намір укласти договір на Реконструкція стадіону «Спартак» дитячо-юнацької спортивної школи з футболу «Полісся» в м. Житомирі» (коригування) оприлюднили на ProZorro 9 жовтня.

«Відповідно до договору № 92 від 28.11.2017 Приватна ремонтно-будівельна фірма «Комунальник» виконує будівельні роботи по об’єкту: «Реконструкція стадіону "Спартак" дитячо-юнацької спортивної школи з футболу "Полісся" в м. Житомирі»(Коригування). В ході виконання робіт виконання робіт виникли додаткові роботи та проведено зміну проектних рішень. Згідно експертного висновку Житомирської філії ДНДПВІ «НДІпроектреконструкція», яка виконувала коригування проектно-кошторисної документації, роботи є складовою та невід’ємною частиною повного комплексу робіт по реконструкції стадіону», - зазначається в обґрунтуванні застосування переговорної процедури.

Нагадаємо, відповідно до договору від 29 листопада 2017 року, фірма «Комунальник» мала отримати за реконструкцію стадіону 21 млн 837 тис. 134 грн. Тепер до цієї суми додадуть ще 21 млн 620 тис. 202,80 грн і сумарна вартість оновлення «Спартака» становитиме майже 43,5 мільйони гривень.

Станом на початок жовтня ПРБФ «Комунальник» отримала від управління капітального будівництва за виконані роботи 20 млн 163 тис. 383,94 грн. Останній платіж на 4 млн грн пройшов через казначейство 6 жовтня 2018 року.

У коментарі Житомир.info начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов пояснив, що доплата пов’язана з коригуванням проекту, а завершення реконструкції стадіону «Спартак» залежить від погоди.

«Заявлена вартість експертизи станом на 15.08.2018 становить 45 млн 577 тис. 888 грн, з них будівельні роботи – 34 млн грн. В минулому році вартість проекту була 30 млн грн, після змін та коригування проекту вартість збільшилася. Зараз активно завозять щебінь, завезли навіси (для трибун), покриття вже є, все залежить від погоди», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, 19 березня 2018 року мер Сергій Сухомлин повідомив про початок реконструкції стадіону «Спартак». 5 травня на стадіоні «Спартак» відбулася робоча нарада: міська рада повідомила, що мер незадоволений темпами реконструкції. 25 травня Сухомлин припускав, що впродовж двох тижнів буде завершена підготовка основи під поле і починеться укладка покриття. На початку серпня мер Житомира говорив, що фактично місяць був втрачений через дощі, але сподівався, що до кінця року об'єкт здадуть.

Як повідомляв Житомир.info, стадіон «Спартак» передали у власність міста 19 травня 2016 року, в грудні цього ж року мер Сергій Сухомлин розповідав про плани на реконструкцію стадіону «Спартак», а у квітні 2017 року він разом з керівником КП «Облархархпроект» показував як виглядатиме стадіон після реконструкції. В листопаді 2017 року на повторних торгах тендер на реконструкцію стадіону виграла житомирська фірма «Комунальник».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: стадіон "Спартак" реконструкція тендер Глазунов  
Матеріали по темі