Влада

У житомирянина, який заборгував дитині майже 150 тис. грн аліментів, описали та арештували квартиру

9 October 2018, 14:35

Державні виконавці описали та арештували двокімнатну квартиру житомирянина, який заборгував дитині майже 150 тис. грн.

Про це 9 жовтня інформує прес-служба головного територіального управління юстиції у Житомирській області.

«Днями працівники Корольовського відділу державної виконавчої служби міста Житомир провели черговий рейд за адресами проживання таких боржників. До списків аліментників потрапили люди, котрі понад три місяці не сплачували аліментів власним дітям. Серед них є власники квартир, заборгованість яких перевищила 100 тисяч гривень. Як часто це буває, небажаних «гостей» деякі власники не захотіли впускати до своїх осель, тож офіційне письмове попередження про суму боргу та примусове стягнення в таких випадках державні виконавці залишали в дверях або в поштових скриньках. У тих, хто не ховався за зачиненими дверима, державні виконавці описали майно – телевізор, мікрохвильову пічку, дрель та іншу побутову техніку. В одного житомирянина, який заборгував своїй дитині майже 150 тис. грн. аліментів, вони під час проведених виконавчих дій описали й арештували двокімнатну квартиру. Якщо й це не подіє на злісного неплатника і добровільної сплати не буде, вилучене майно продадуть з аукціону», - наголосили в юстиції.

«Інша мобільна група – Житомирського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області – виїздила до смт Озерне, що в Житомирському районі. Під час рейду державні виконавці описали майно боржників, яке після реалізації піде на погашення заборгованості зі сплати аліментів. Відносно двох злісних боржників, майна за якими не виявлено, було складено протоколи про притягнення їх до адміністративної відповідальності за ст. 183-1 КУпАП (застосування суспільно корисних робіт)», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Житомирській області злісні неплатники аліментів працюють на суспільно корисних роботах, а усе зароблене перераховується їхнім дітям. За 7 місяців аліментники таким чином заробили більше 46 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в середині вересня начальник управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у Житомирській області Петро Данилишин зазначав, що з початку 2018 року державні виконавці винесли 411 подань про оголошення у розшук боржників-аліментників.

З початку 2018 року державні виконавці в Житомирській області стягнули на користь дітей 159 млн 393 тис. 216 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція аліменти боржники квартира  
Матеріали по темі