Влада

В ОДА скликали перевізників Житомирської області, щоб обговорити майбутнє підвищення проїзду

9 October 2018, 16:22

Підприємці-перевізники Житомирської області збираються найближчим часом збільшити вартість проїзду у приміських маршрутках.

9 жовтня перевізників запросили в ОДА, щоб обговорити складові вартості проїзду для пасажирів та витрати на здійснення перевезення, - повідомив сайт облдержадміністрації.

«9 жовтня перевізники області зустрілися з керівництвом області. Під час наради обговорювалися складові вартості проїзду для пасажирів, витрати на здійснення перевезення. За словами автоперевізників, через постійне підвищення вартості палива вони змушені будуть збільшити ціну за квитки на своїх маршрутах, бо це витрати на зарплату та перевезення пільговиків», - інформує ОДА.

Зі слів заступника голови ОДА Олексія Ясюнецького, всі перевізники області мають надати свої розрахунки щодо ціни на перевезення для аналізу та акумулювання загальної інформації до профільного управління. І лише після обґрунтування своїх намірів слідуватиме підняття вартості проїзду.

«Будь-які спроби підвищення вартості проїзду мають бути економічно обґрунтованими. Усі перевізники мають подати свої розрахунки за всіма маршрутами», - зазначив Олексій Ясюнецький.

«Начальник управління дорожнього будівництва та інфраструктури ОДА Роман Крисюк зауважив, що наразі лише п’ять перевізників області надали свої розрахунки та заяви з наміром про підвищення вартості проїзду на своїх маршрутах. За його словами, з 1 жовтня 2018 року по області була визначена з перевізниками вартість одного пасажирокілометра – 61 коп. Проте через значне здорожчання основних видів палива ціна одного пасажирокілометру збільшиться», - повідомляє ОДА.

Нагадаємо, на приміських маршрутах Житомира перевізники збираються підвищити ціну на проїзд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: нарада проїзд маршрутка подорожчання  
Матеріали по темі