Влада

На засіданні бюджетної комісії сперечались через зняті голоси за деякі проекти бюджету участі Житомира

9 October 2018, 18:43

9 жовтня на засіданні бюджетної комісії Житомирської міської ради депутати та секретар ради сперечались через зняті голоси за проекти бюджету участі. Словесна суперечка виникла між депутатами Любов’ю Цимбалюк та Людмилою Кропивницькою і секретарем міськради Наталією Чиж.

Депутати висловили думку, що не вбачають нічого неправильного в тому, що керівники навчальних закладів агітували студентів голосувати за проекти бюджету участі. Натомість секретар міської ради наполягала на тому, що усі автори повинні мати рівні можливості до та під час голосування.


Врешті, після кількох хвилин суперечки остаточну крапку в питанні поставив директор юридичного департаменту Євгеній Черниш. За його словами, положенням про бюджет участі Житомира передбачено: у випадку спірних питань та ситуацій координаційна рада може ухвалювати подібні рішення. Автори проектів можуть звернутись із апеляційною скаргою, яку буде розглядати координаційна рада із залученням фахівців та експертів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі студенти фармколеджу від ранку 3 жовтня масово голосували за 4 проекти бюджету участі, які стосуються мікрорайонів Корбутівки та Мальованки. 4 жовтня під час екстреного засідання Координаційна рада вирішила обнулити голоси по 4 проектах житомирського бюджету участі.

Як боротись із маніпуляціями під час голосування за проекти бюджету участі та як можна попередити подібні випадки у майбутньому, розповів голова Коордради з питань бюджету участі Житомира Андрієм Шелестюком в ефірі програми «Тема дня».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бюджетна комісія суперечка перепалка скандал конфлікт бюджет участі голосування  
Матеріали по темі