Події

Батьки вихованців скаржаться на холод у житомирському дитсадку, в департаменті освіти кажуть, що обігрівачі вмикати можна

10 October 2018, 11:26

До редакції Житомир.info 10 жовтня звернулись батьки вихованців дошкільного навчального закладу № 30 «Журавлик» зі скаргами на низьку температуру повітря у садочку.

Керівник ДНЗ Наталія Дубік у коментарі Житомир.info зазначила, що у приміщеннях закладу дійсно прохолодно – середня температура в групах 15 градусів, однак вмикати електричні прилади обігріву заборонено.

«Середня температура повітря у кімнатах, де перебувають діти, 15 градусів. Найвища – 17 °C. Використовувати обігрівачі ми не можемо. У нас працювали електрики від департаменту освіти Житомирської міської ради, так-от, за їхнім висновком, використання електроприладів у нашому закладі може становити небезпеку. У нас 13 груп, якщо увімкнемо стільки обігрівачів, електропроводка може не витримати напруги. Тож, аби не порушувати правила пожежної безпеки, не використовуємо обігрівачів. І просимо батьків поставитися до цього з розумінням», – зазначила Наталія Дубік.

Заступник директора департаменту освіти міської ради Світлана Ковтуненко розповіла Житомир.info, що загалом у житомирських ДНЗ використовують обігрівачі, однак суворо дотримуючись певних правил.

«У дошкільних навчальних заклад у міжсезоння, і восени, і навесні, ми використовуємо обігрівачі, і в нас це закладено в ліміти споживання електроенергії. Звичайно, це мають бути сучасні, безпечні прилади, лише масляні, закритого типу. Обігрівач в жодному разі не вмикається у приміщенні у час перебування в ньому дітей. Коли діти в ігровій, гріється спальня, та навпаки. Зрозуміло, що потрібно, аби діти були у колготках, спали у піжамах, також зігрітися допомагають гарячі чаї. Все продумано так, аби в цю пору, коли температура за вікном опускається, а опалення ще не ввімкнене, максимально забезпечити комфортне та безпечне перебування дітей у садочку. У деяких групах, що виходять на сонячну сторону, температура повітря вже зараз відповідає нормам та становить 18 °C», – повідала Світлана Ковтуненко.

Посадовець також прокоментувала проблему, що склалася у садочку № 30.

«Садочок № 30 неутеплений. Заклад також має свої особливості побудови: у міжсезоння там завжди прохолодно, однак, коли палиться, у закладі дуже тепло. Нещодавно в садочку проводилася заміна частини електромережі. Зазначу, що буквально тиждень тому до виконання обов’язків керівника там приступила нова людина, адже завідувач пішла на пенсію. Тому, можливо, новий керівник ще не встигла розібратися з усіма господарськими питаннями, зокрема й стосовно опалення. Ми обов’язково зв’яжемося з в. о. завідувача та допоможемо вирішити усі ці проблеми», – пообіцяла Світлана Ковтуненко.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2018 року на позачерговому засіданні міськвиконкому було ухвалено рішення про початок опалювального сезону, відповідно до якого централізоване теплопостачання у Житомирі увімкнуть з 17 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДНЗ садочок опалення опалювальний сезон  
Матеріали по темі