Місто

У Житомирі комісія дозволила відключити від опалення триповерховий будинок на Київській, а квартирі в 9-поверхівці відмовила

10 October 2018, 14:27

Виконавчий комітет Житомирської міської ради збирається затвердити протокол міської постійно діючої міжвідомчої комісії з розгляду питань, пов’язаних з відключенням споживачів від мереж централізованого опалення та постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання.

Відповідний проект рішення виконкому 9 жовтня оприлюднений на сайті міської ради.

У додатку до проекту рішення є протокол засідання комісії від 28 вересня 2018 року, де у порядку денному було три питання: розгляд заяв та протоколу загальних зборів мешканців будинку №44 по вул. Київській щодо надання дозволу на відключення квартир №№1,1а,5,9 від мереж централізованого опалення та встановлення індивідуального (поквартирного) автономного опалення; розгляд рекомендації постійної комісії з питань житлово-комунального господарства та інфраструктури міста (протокол №136 від 30.08.2018) щодо надання дозволу на відключення квартири №3 по вул. Гоголівській, 9/57 від мереж централізованого опалення та встановлення індивідуального (поквартирного) автономного опалення; розгляд листів КП «Житомиртеплокомуненерго» Житомирської міської ради від 19.09.2018 №2635/3 та №2636/3 щодо забезпечення теплопостачання квартир житлових будинків №39 по вул. Великій Бердичівській та №10а по пров. 7-му Соколовському.

Члени комісії одноголосно підтримали питання про надання дозволу на відключення чотирьох квартир в будинку на Київській, 44 від централізованого теплопостачання. Під час засідання представник управління житлового господарства міської ради повідомив, що житловий будинок №44 по вул. Київській 1969 року забудови, триверховий, однопід’їздний, дев’ятиквартирний (квартира №1 розділена на 2 особові рахунки), загальною площею 438,29 кв.м, цегляний, покрівля шиферна, перебуває в управлінні ОСББ «Київська-44». На даний час індивідуальним опаленням обладнано – 6 квартир (№№2,3,4,6,7,8). Співвласники інших квартир (№№1,1а,5,9) направили заяви про надання дозволу на відключення квартир від мереж централізованого опалення та встановлення індивідуального (поквартирного) автономного опалення. Таким чином, при наданні відповідного дозволу комісією, існуватиме можливість в цілому відключити даний будинок від мережі централізованого опалення.

Будинок вул.Київська, 44 (фото з Google-maps, травень 2015 року)

Щодо встановлення автономного опалення в квартирі №3 будинку по вулиці Гоголівській, то це дев’ятиповерховий будинок на 108 квартир, де у 21 квартирі вже встановлено автономне опалення. Законодавством не передбачено надання дозволів на встановлення автономного опалення для окремих квартир, а існуючі зміни у законодавстві, передбачені пунктом 7 Розділу VI Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги» не можливо застосувати у даному випадку, оскільки на день набрання чинності Закону у даному будинку не існує необхідної кількості квартир та нежитлових приміщень, які відключені від мереж централізованого опалення. Питання поставили на голосування і «за» проголосував лише один член комісії з 11

А ось у будинках №10-а по пров. 7-му Соколовському та №39 по вул. Великій Бердичівській доручено провести роз’яснювальну роботу із співвласниками тих квартир, які не відключені від мереж централізованого опалення, про доцільність і необхідність переведення їх квартир на індивідуальне автономне опалення. Зазначалося, що ще в червні 2015 року прийнято рішення про припинення надання послуг з теплопостачання житлового будинку №39 по вул. Великій Бердичівській, так як усі квартири будинку, крім квартир №№4,8 відключено від мереж централізованого опалення, а тому економічно подача теплоносія на весь будинок недоцільна. Аналогічна ситуація склалася і у житловому будинку №10-а по пров. 7-му Соколовському, де на час проведення засідання комісії, усі квартири будинку, крім квартири №3, відключено від мереж централізованого опалення.

Будинок на Великій Бердичівській, 39, (фото з Google-maps, травень 2015 року)

Нагадаємо, в інтерв’ю заступник мера з питань ЖКГ Сергій Кондратюк говорив, що в Житомирі зараз є 65 будинків, в яких передбачено відключення централізованого опалення.

Як повідомляв Житомир.info, на позачерговому засіданні міськвиконкому визначили дату початку опалювального сезону 2018-2019 років у Житомирі – 17 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком опалення квартира будинок  
Матеріали по темі