Події

Вячеслав Печененко розповів про затримання та обшуки помешкань банди, яка пограбувала валютника в Житомирі

11 October 2018, 12:30

Банду із 5 чоловік, яка причетна до розбійного пограбування підприємця-валютника в Житомирі, затримали під час чергового злочину.

Про це під час прес-конференції 11 жовтня розповів начальник ГУ Нацполіції у Житомирській області Вячеслав Печененко.

«Вся ця історія із затриманням почалася ще у березні місяці, коли у Житомирі зухвала група розбійників напала на підприємця, який займався обміном валюти. Власник пункту обміну валюти звернувся до поліції з тим, що на нього в під’їзді будинку напали невідомі, напали, побили та відібрали валізу, в якій, якщо перевести всі кошти на національну валюту – було близько 8 млн грн. З цього моменту працівники кримінальної поліції Житомирщини почали розслідування цього злочину. Поетапно, завдяки підтримці та допомозі всіх служб Нацполіції, ми вийшли на слід цієї банди. В основному це були мешканці Львова та Львівської області. З того часу ми почали їх документувати. Документували, як відео, так і фото фіксацією і чекали, коли вони підуть на наступний злочин, аби затримати їх», - інформує Вячеслав Печененко.

За словами головного поліцейського області, у помешканнях, де проживали злочинці – вилучили зброю.

«У них було багато намагань зробити наступний злочин, але по тим чи іншим причинам здійснення злочину відкладалося. Вчора, 10 жовтня, в місті Чернівці вони здійснили злочин на чергового валютника. Після скоєння злочину розбійники були затримані на «гарячому». Їх було 5 чоловік: були речові докази скоєння злочину: гроші, кастет. Крім того, в автомобілів одного зі злочинців було вилучено гранату ГРД-5. Сьогодні правоохоронцями проведено більше 20 обшуків за місцем проживання злочинців та інших учасників цієї групи. Мені вже повідомили, що за місцем їх проживання вилучено стрілецьку зброю, пістолети, боєприпаси та грошові кошти. На даний момент всі затримані перевезені до Житомира. Їм сьогодні готують і оголосять підозру у скоєні розбійних нападів. Вік затриманих від 30 до 50 років. Стаття за розбійний напад – до 15 років позбавлення волі. Схема скоєння злочину була скрізь однакова: вони вираховували особу, яка займалася валютними операціями, вираховували час, коли вони поверталися додому з коштами. Вони чекали, коли людина попаде в безлюдне місце, скоювали напад, забирали кошти і залишали місто», - розповів начальник ГУНП у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, у Чернівцях 10 жовтня правоохоронці затримали банду, яка підозрюється у розбійних нападах на підприємців-валютників у Житомирі, Вінниці, Тернополі, Львові.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Печененко банда валютник поліція розбій  
Матеріали по темі