Місто

​На вихідних у Житомирі святкуватимуть Покрову та День захисника України. План заходів

11 October 2018, 16:40

14 жовтня в Україні у день святої Покрови Пресвятої Богородиці відзначається День захисника України.

З нагоди свята житомирян та гостей міста запрошують долучитися до програми заходів, які відбудуться 13 та 14 жовтня. План заходів опублікований на сайті Житомирської міськради.

13 жовтня 2018 року

08.00 год. – Проходження механізованої колони та покладання квітів на Смолянському військовому кладовищі до могил загиблих захисників Вітчизни, десантно-штурмових військ України Збройних Сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної Служби України за маршрутом: проспект Миру – проспект Незалежності – вулиця Вітрука – вулиця Ціолковського – вулиця Космонавтів – вулиця Лук’яненка – вулиця Велика Бердичівська – майдан Соборний

Майдан Соборний

09.30 -11.00 год. – Урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Захисника України

Майдан ім. С.П. Корольова, майданчик біля кінотеатру «Жовтень»

15.00 – 22.00 год. – Святкова програма «РАЗОМ СИЛА» з нагоди Дня Захисника України за ініціативи Житомирської обласної спілки учасників та ветеранів АТО «Схід» виступи вихованців школи юних десантників, богатирів, показові виступи бойового мистецтва, дитяча зона, благодійний ярмарок. розіграш автомобіля, святковий концерт за участю: Delicats Cover Band, кавер гурт «Узвар» та Вікторія Ягич, гурт ТаRUTA

14 жовтня 2018 року

Майдан ім. С.П. Корольова, майданчик біля кінотеатру «Жовтень»

09.30 20.00 год. Урочисті та святкові заходи за ініціативи Житомирської обласної державної адміністрації та підтримки Житомирської міської ради:

- звернення Президента України з нагоди відзначення Дня Захисника України Дня Українського козацтва та Свята Покрови

- загальноміський молебень від Ради християнських церков міста

- показово-тренувальні виступи

- святковий концерт

- показ тематичного кінофільму під відкритим небом

- показ озброєння та військової техніки силових відомств Житомирського гарнізону

Вулиця Михайлівська

14.00 - 20.00год. – Традиційне національно-обрядове дійство «Покровське весілля» (реконструкція обряду одруження зі справжніми молодятами за стародавніми українськими традиціями, фут-корт у вигляді весільного намету, показова тематична реконструкція козацького устрою та побуту, майстер-класи з народної творчості)

Нагадаємо, у понеділок, 15 жовтня, житомиряни матимуть ще один додатковий вихідний.

Як повідомляв Житомир.info, 3 жовтня Житомирський міськвиконком затвердив план заходівз нагоди відзначення Дня Захисника України, Дня Українського козацтва та Свята Покрови і дозволив на Покрову проводити ярмарок з пивом та вином. А Покровське весілля із житомирської Замкової гори «переноситься» на Михайлівську: одружуватимуться дві пари.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Покрова ярмарок  
Матеріали по темі