Місто

Як житомирські десантники відзначили День захисника України

13 October 2018, 14:49

Сотні військовослужбовців, кілька десятків одиниць бронетехніки та українські прапори – 13 жовтня військові частини Десантно-штурмових військ відзначили День Захисника України маршем вулицями Житомира та нагородженням військових на майдані Соборному.

Рівно о 8:00 механізована колона виїхала із розташування 95-ї бригади на Богунії. Десантники проїхали проспектом Миру, проспектом Незалежності, вулицею Вітрука.


Біля Смолянського військового кладовища колона зупинилась і воїни-десантники віддали шану загиблим Героям, які там поховані.

Після цього колона рушила вулицею Великою Бердичівською до майдану Соборного.

З 10:00 до 11:00 на центральному майдані міста відбулось нагородження та вшанування кращих військовослужбовців Житомирського гарнізону.

«На службу я прийшов в 2013 році в 95-ту аеромобільну бригаду. В 2014 році ми стали на захист наших кордонів. Я був на посаді старшого навідника АГС-17. Перші бої ми прийняли на Краматорському летовищі. Опісля була гора Карачун. Далі бої під Семенівкою, Красний лиман. Згодом був рейд. В кінці рейду я був поранений. Ми пройшли вулицями Житомира, щоб наші жителі міста також побачили, що Збройні сили є. Вони є і будуть з народ», - каже штаб-сержант командування Десантно-штурмових військ ЗСУ Віктор Петровський, який отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

Військовослужбовці розглядали кілька варіантів відзначення Дня захисника України, але остаточно вирішили відсвяткувати цей день саме в такому форматі – пояснює командувач ДШВ ЗСУ, Герой України Михайло Забродський.

«Це було зроблено для того, щоб житомиряни мали нагоду побачити свою улюблену Десантно-штурмову бригаду, побачити, як в цей складний час держава виділяє усе, що може, на те, щоб підтримувати Збройні сили України та інші військові формування в нормальному боєздатному стані. Для того, щоб ще раз пройтись вулицями цього міста, яке є дуже дорогим для нас всіх, як місце проходження служби, а для когось і місто, в якому народились», - каже Герой України, генерал-лейтенант Михайло Забродський.

Після урочистостей малеча та їх батьки могли сфотографуватись на фоні військової техніки та особисто привітати воїнів зі святом.

Нагадаємо, у зв’язку зі святковими заходами 13 та 14 жовтня на деяких вулицях Житомира частково обмежать рух транспорту. План заходів на Покрову та День захисника України дивіться тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЗСУ десантник Покрова 95 бригада Забродський ДШВ  
Матеріали по темі