Місто

Військова техніка, концерт та ярмарок: як Житомир відзначає День захисника та Покрову

14 October 2018, 17:46

Із самого ранку на Михайлівській та на майдані Корольова – сотні житомирян: у місті відзначають День захисника України та свято Покрови. На центральній пішохідній вулиці триває Покровський ярмарок, на майданчику біля кінотеатру «Жовтень» містян розважають концертною програмою. Але найбільше уваги маленьких та дорослих житомирян привертає виставка військової техніки Житомирського гарнізону.

Серйозні та мужні військові охоче дозволяють малечі вилазити на техніку та робити фотографії, а дорослі вітають бійців, завдяки яким на військову техніку можна подивитись саме на виставці.


Люди кажуть: вдячні військовим за мирне небо над головою і вважають, що така виставка – це ще одне нагадування, якою ціною Житомир не знає жахіть війни.

«Вже не перший рік ми із такими враженнями, нам дуже подобається, що йде така виставка. Дітям дуже подобається. Я вважаю, що для хлопчиків та для дівчаток це дуже корисна програма. Діти мають змогу подивитись, що всередині в танку, в машині. Та і для нас дорослих це цікаво. По-перше, зі святом. Міцного здоров’я, віри, натхнення. Ми з вами! Ми віримо в те, що ми сильна нація, і перемога буде за нами», - каже житомирянка Тетяна.

«Я вважаю, що такі виставки потрібні, особливо такому місту як Житомир, який дійсно може пишатись нашою 95-ю бригадою. Бо, наприклад, в часи, коли зростали ми, ми знали, що армія збідніла. А зараз це нам піднімає дух, наші діти дивляться на військову техніку, на військових. Вони пишаються ними, вони знають, що це за свята. Ми їх вчимо бути вдячними за це свято. Я думаю, що не потрібно забувати, що там гинуть хлопці заради того, щоб у нас тут, в Житомирі, було мирно», - розповідає житомирянка Анастасія.

«Хлопці та дівчата, ми у вас віримо, ми вам дуже вдячні! Тримайтесь і слава Україні!», - вітає усіх захисників України житомирянин Володимир.

Нагадаємо, напередодні, 13 жовтня військові частини Десантно-штурмових військ відзначили День Захисника України маршем вулицями Житомира та нагородженням військових на майдані Соборному.

План заходів на Покрову та День захисника України дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Покрова свято День захисника України  
Матеріали по темі