Місто

Наречена у віночку та наречений на коні – у Житомирі з народними обрядами відгуляли загальноміське Покровське весілля

14 October 2018, 19:49

Наречена, яка запрошує усіх містян на Михайлівській на весілля, та наречений, який їде викупляти молоду верхи на коні – у Житомирі відгуляли загальноміське Покровське весілля.

Церемонія розпочалась із того, що наречена разом із дружками пройшли вулицею Михайлівською, запрошуючи усіх перехожих на весілля. Згодом дружки заплели молодій косу. Після цього у супроводі козаків на вулиці з’явився наречений верхи на коні. Опісля цього разом із боярами наречений «викупляв» молоду в дружок.


Згодом відбулась сама церемонія одруження.

Молода пара Денис та Крістіна після свята розповідають: спочатку вагались, чи варто одружуватись саме в такому форматі, але все ж погодились на участь у Покровському весіллі і не шкодують про це.

«Звісно, ми трохи вагались, було і страшно, але цікавість перемогла. Якось так вирішили, і все воно і сталось», - розповідає Денис Малишев.

«Це дуже цікаво. І ми пропагуємо все ж таки пам’ятати свої традиції, бо ми українці, і все, що тут відбувалось, воно дуже автентично і дуже-дуже круто! Ми вирішили приєднатись до такої ініціативи і дякуємо управлінню культури за те, що вони це організовують», - розповідає Крістіна Малишева.

Отримуючи привітання від гостей молодята в свою чергу також привітали усіх житомирян зі святом Покрови.

«Вітаємо вас з днем Покрови! Бажаємо всього найкращого і приходьте до нас, будемо святкувати!», - запрошує молодий.

«Кохайте і одружуйтесь, те, що ви живете в одній хаті - не значить, що ви є парою. Ми дякуємо Богу за те, що він нам дав таку можливість, за те що ми щасливі. Ми бажаємо щастя і вам», - каже Крістіна Малишева.

Організатори Покровського весілля зазначають, що навіть не очікували, що гостей на святі буде так багато.

«В цьому році ми підійшли до організації трішки по-іншому і змінили локацію. Сьогодні весілля відбувається на Михайлівській. Прийшло дуже багато гостей. Велика Покровська ярмарка відбувається. Ми залучили до співпраці event-агенції. Зголосились дві агенції. Я підозрювала, що буде багато людей, але не думала що аж така кількість. Це дуже приємно, що три вихідних, а житомиряни лишились в своєму рідному місті, і сьогодні у нас справне велике свято Покрови», - розповідає начальник управління культури Житомирської міської ради Ніна Рябенко.

Нагадаємо, таке національно-обрядове дійство у Житомирі проходить третій рік поспіль. У минулі роки весілля святкували в сквері на Замковій горі, цьогоріч його «переносли» на Михайлівську.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Покрова свято День захисника України Покровське весілля  
Матеріали по темі