Влада

Голова Житомирської облради створив робочу групу, яка займеться вирішенням проблемних питань «Головинського кар’єру»

16 October 2018, 11:15

Голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма розпорядився створити робочу групу, яка займатиметься вивченням можливих шляхів вирішення проблемних питань діяльності «Головинського кар’єру».

Розпорядження «Про утворення робочої групи» опубліковане на сайті Житомирської облради 12 жовтня 2018 року.

У документі зазначається: керуючись статтями 55, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання рекомендацій постійної комісії обласної ради з питань екології, охорони навколишнього середовища та використання природних ресурсів від 07.09.2018 № 19: з метою врегулювання проблемних питань діяльності державного підприємства «Головинський кар’єр»:

Утворити робочу групу та затвердити її у складі:

Рибак

Наталія Іванівна

- депутат обласної ради, голова робочої групи;

Яковчук

Олександр Миколайович

- депутат обласної ради, заступник голови робочої групи;

Ковтуненко

Микола Григорович

- начальник управління з питань реформи місцевого самоврядування та децентралізації влади, реалізації проектів та програм виконавчого апарату обласної ради;

Вітусевич

Віталій Йосипович

- депутат обласної ради;

Пінський

Олег Вікентійович

- депутат обласної ради;

Руденький

Андрій Олександрович

- депутат обласної ради;

Ходак

Ігор Євгенович

- депутат обласної ради;

Чернявський

Павло Петрович

- депутат обласної ради;

Зибалов

Сергій Володимирович

- в.о. начальника Державної екологічної інспекції у Житомирській області (за згодою);

Стеглюк

Наталія Олександрівна

- головний спеціаліст відділу оцінки впливу на довкілля управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації (за згодою);

Пилипчук

Ігор Олексійович

- голова профспілкової організації ДП „Головинський кар’єр” (за згодою);

Краснобокий

Геннадій Васильович

- голова Наглядової ради з питань управління державними унітарними підприємствами, які знаходяться в межах Головинської селищної ради (за згодою);

Гетманенко

Іван Степанович

- Головинський селищний голова Черняхівського району (за згодою);

Герасимчук

Тетяна Андріївна

- правозахисник (за згодою);

Тодорович

Руслан Валентинович

- голова громадської організації «Рада» Вільний Рух” (за згодою).

У коментарі Житомир.info 16 жовтня голова Наглядової ради з питань управління державними унітарними підприємствами, які знаходяться в межах Головинської селищної ради Геннадій Краснобокий розповів, що після сходу села робоча група планує звернутися до Фонду держмайна.

«Наразі проблема з «Головинським кар’єром» зайшла в тупий кут. Протягом 7 років підприємство сплачувало податки. Раніше селище повністю залежало від цього кар’єру. Зараз ми плануємо зробити схід села, аби місцеві жителі нас підтримали та звернутися до Фонду держмайна, аби передати землю та всі комунікації в комунальну власність. Також, зі 160 га родовищ кар’єру, лишилось практично половина, землі роздаються», - сказав Геннадій Краснобокий.

Як повідомляв Житомир.info, в липні 2016 року поліція проводила обшук на території «Головинського карьєру», який належав ТОВ «Будстиль ХХІ». За інформацією ГУ Нацполіції в Житомирській області, обшук проводився в рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 статті 240 ККУ «Незаконний видобуток надр», крім того, станом на кінець 2015 року сума боргу за оренду державного майна складала більше 2,5 млн грн і у підприємства закінчилася ліцензія на видобуток. 20 січня 2017 року сайт регіонального відділення Фонду державного майна України по Житомирській області повідомив про те, що ФДМУ спільно з СБУ та Національною поліцією повернули державі ЄМК ДП «Головинський кар‘єр» з незаконного користування. В травні 2018 року на території кар'єру в смт Головине Черняхівського району поліцейські затримали близько 30 чоловік, в яких вилучено зброю та спецзасоби.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ширма Головинський кар'єр робоча група  
Матеріали по темі