Влада

Житомирська ОДА назвала причини, через які цього літа не відкрилися три дитячі табори

16 October 2018, 12:51

У 2018 році в Житомирській області функціонувало 295 закладів оздоровлення та відпочинку, у тому числі 11 закладів оздоровлення (з них 2 заклади санаторного типу, 4 табори релігійних конфесій) та 284 табори з денним перебуванням на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

Про це йдеться у розпорядженні голови Житомирської обласної державної адміністрації від 11 жовтня «Про оздоровлення та відпочинок дітей у 2018 році».

У документі також зазначено, що у 2018 році не відкрилися 3 табори: «Лісовий берег» (м. Житомир) – у зв’язку з реконструкцією харчоблоку для створення центру реабілітації учасників АТО; «Світанок» (смт Любар) – у зв’язку з будівництвом на території стаціонарного плавального басейну за кошти державного бюджету; «Соколятко» (Бердичівський район) – у зв’язку з відсутністю коштів на обладнання системи пожежного захисту.

«За оперативними даними райдержадміністрацій, міськвиконкомів, об’єднаних територіальних громад вже оздоровились і відпочили понад 42 тисячі дітей області. За станом на 01.09.2018 здійснюють оздоровлення дітей 2 обласних оздоровчих заклади, в яких упродовж вересня-листопада заплановано оздоровити за кошти обласного бюджету ще 420 дітей пільгових категорій», – йдеться у розпорядженні.

Зазначено також, що «за період підготовки та функціонування закладів протягом оздоровчого сезону фахівцями Держпродспоживслужби області проведено понад 500 перевірок. Порушення вимог чинного законодавства зареєстровано в ході 230 перевірок закладів, зокрема це: недотримання санітарно-гігієнічного та протиепідемічного режимів на харчоблоках, порушення технології приготування готових страв, що підтверджено лабораторними дослідженнями якості готових страв та змивів з обладнання, інвентарю та посуду. За результатами перевірок органами влади, адміністраціями закладів оперативно вживалися заходи з усунення виявлених порушень».

За оперативними даними, в пришкільних таборах області норми харчування виконувались на 89-95%, в закладах санаторного типу норми харчування виконуються на 99-100%.

За результатами проведених перевірок та обстежень спеціалістами Держпродспоживслужби керівникам та власникам закладів оздоровлення та відпочинку направлено 196 приписів, 9 розпоряджень.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2018 року фахівці Держспоживслужби у Житомирській області провели перевірки у закладах оздоровлення і відпочинку дітей та виявили порушення вимог чинного законодавства. За результатами виявлених порушень керівникам та власникам закладів оздоровлення та відпочинку направлено 229 приписів з пропозиціями щодо усунення недоліків, 20 розпоряджень, вилучено з реалізації та утилізовано 34 кг харчових продуктів, направлено 172 доповідних листи в органи виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: табір дитячий табір оздоровлення розпорядження  
Матеріали по темі