Влада

У Житомирській області активізували раптові перевірки підприємств для виявлення неоформлених працівників

17 October 2018, 13:17

З 5 жовтня 2018 року фіскальна служба спільно з Держпраці активізувала раптові перевірки роботодавців для виявлення неоформлених працівників.

Про це на брифінгу 9 жовтня житомирським журналістам розповів начальник управління податків і зборів з фізичних осіб ГУДФС у Житомирській області Денис Омельянчук.

«5 вересня 2018 Уряд видав розпорядження №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері занятості населення». Протягом місяця, з 5 вересня по 5 жовтня, всім органам державної влади, включаючи ДФС, було доручено проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу, тобто, попереджати роботодавців і платників податків про відповідальність. А вже з 5 жовтня масово розпочались перевірки: буквально у перший день, 5 жовтня 2018 року, нами спільно з управлінням Держпраці було підготовлено кілька наказів щодо перевірки підприємств, де можуть працювати неоформлені працівники, і вони виконуються. Такі перевірки без попередження проводилися завжди, однак з 5 жовтня їх активізовано, і вони триватимуть як до кінця цього року, так і в наступному році», - розповів Денис Омельянчук.

Він також нагадав, що для роботодавців, які намагаються мінімізувати витрати на сплату податків, це може обернутися великими штрафами.

«Факт допущення неоформленого найманого працівника до роботи може обернутися до керівника штрафом у розмірі 30 мінімальних зарплат, або майже 120 тисяч гривень», - зазначив начальник управління.

Як повідомляв Житомир.info, за 9 місяців 2018 року від роботодавців Житомирської області до бюджету надійшло понад 3,5 млрд грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота роботодавець ДФС податкова перевірка  
Матеріали по темі