Влада

Мер пояснив, чому житомирських школярів відправляють на канікули на тиждень раніше

17 October 2018, 16:02

Житомирських школярів хочуть відправити на осінні канікули на тиждень раніше, щоб була економія для бюджету.

Про це в коментарі Житомир.info сказав мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Ліміти газу є, школи включити можемо, але якщо зараз включити опалення у школах, а потім дітей відправити на канікули, то опалення знову треба виключити. Ми порахували, що отримаємо набагато більшу економію для бюджету, якщо відсунемо дату і включимо школи через тиждень. Це вигідніше для бюджету», - пояснив Сергій Сухомлин.

Міська рада нагадує, що крім літніх канікул, учням, згідно Закону України, зобов'язані виділити мінімум 30 днів відпочинку протягом навчального року. Графік канікул для житомирських шкіл залежить від декількох моментів:

особливості навчального року в конкретній школі (канікули для учнів, які навчаються за семестрами, завжди довші, ніж відпочинок для дітей, які вчаться за чвертями);

вік школярів (для першокласників рекомендується організувати додаткові канікули);

рекомендації від місцевого органу управління сферою освіти (фахівці повідомляють керівництву шкіл, які дні будуть оголошені вихідними через свята, коли може початися епідемія грипу, коли метеорологи прогнозують хуртовини, замети і аномальні заморозки).

Нагадаємо, департамент освіти Житомирської міської ради рекомендував організувати осінні канікули цього року з 22 по 28 жовтня, а не з понеділка останнього тижня жовтня, як це було зазвичай.

Як повідомляв Житомир.info, 10 жовтня 2018 року виконком визначив дату початку опалювального сезону в Житомирі – 17 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: школа опалення Сухомлин канікули  
Матеріали по темі