Економіка

​В Житомирській області податкова позапланово перевірила сотню суб’єктів, у яких проблеми з банками

17 October 2018, 18:05

За 9 місяців 2018 року податківці провели майже 500 перевірок суб’єктів господарювання Житомирської області, які мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, 100 з них були позаплановими та стосувалися підприємств, щодо яких були питання у банків.

Про це 17 жовтня повідомив сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

«З початку року органами ДФС області проведено 471 перевірку, з них 78 планових, 169 позапланових документальних та 224 – фактичних. Перевірками охоплено платників податків, які за результатами господарської діяльності мають найбільші ризики несплати до бюджету податків та зборів, обов'язкових платежів. Позаплановими перевірками охоплено 100 суб’єктів господарювання, по яких отримано повідомлення банків щодо порушення строків розрахунків у сфері зовнішньоекономічної діяльності», - поінформувала податкова.

Ще по 42 суб’єктах розпочато процедуру реорганізації або припинення, 12 перевірок стосувалися митного аудиту, 7 платників не подали в установлені строки звіт про контрольовані операції, по шістьом отримано рішення суду на проведення перевірки, а дві перевірки здійснили на прохання суб’єкта господарювання.

«В результаті контрольно-перевірочних заходів, здійснених підрозділом аудиту ГУ ДФС у Житомирській області, виявлено та упереджено несплату податків на суму 80,4 млн грн - це на 21,9% більше, ніж за 9 місяців 2017 року», - відзначають в ГУДФС.

В головному управлінні нагадують, що, згідно зі ст. 131 Податкового кодексу України, нарахована контролюючим органом пеня сплачується платником податків самостійно.

Нагадаємо, 9 жовтня 2018 відбулася прес-конференція першого заступника начальника ГУДФС у Житомирській області Віктора Лилика, на якій він розповів про вилучену горілку, відсутність виключно житомирських схем відмивання коштів та «нормальних» і «ненормальних» бізнесменів.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області активізували раптові перевірки підприємств для виявлення неоформлених працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: податкова перевірка ДФС  
Матеріали по темі