Місто

У річку Тетерів у Житомирі запустили 1,5 тонни риби

18 October 2018, 09:27

Близько 4800 екземплярів коропа та 1200 білого амура днями запустили у річку Тетерів на центральній набережній у Житомирі. Зариблення відбулося у присутності представників місцевих органів влади та громадських активістів.

Профінансувало поповнення водних живих ресурсів Тетерева ТОВ «Житомиркомунсервіс», яке виробляє електроенергію на мікроГЕС по вул. Жуйка, 12.

За словами директора підприємства Олександра Лісіна, між «Житомиркомунсервіс» та ГО «Федерація риболовного спорту Житомирської області» підписано меморандум, за умовами якого і відбулося зариблення.

«Ми підписали меморандум з «Федерацією риболовного спорту Житомирської області», відповідно до якого ми щорічно будемо зариблювати цю частину річки, адже орендуємо тут гідровузол. Процес зариблення проводиться під керівництвом представників федерації, які компетентні у цьому питанні. Вони дали нам рекомендацію стосовно того, скільки треба риби, які саме види обрати. Голова федерації Юрій Кошель особисто проконтролював закупівлю, завантаження і транспортування риби», – розповів Олександр Лісін.

Рибу випустили в річку саме в середині жовтня невипадково: проводити зариблення саме в цей період рекомендує іхтіологічна служба органів Держрибоохорони.

Начальник Житомирського рибоохоронного патруля Олександр Гонтар, котрий також долучився до зариблення, зазначив, що, зважаючи на антропогенний вплив на гідросферу, поповнення водних живих ресурсів є дуже актуальним. Білий амур виконуватиме роль біологічного меліоратора, а короп тішитиме рибалок, – сподівається керівник рибоохоронного патруля.

«Риба була закуплена у господарстві в Білій Церкві: 1,2 тонни коропа та 300 кг білого амура. Білий амур буде вичищати річку від рослинності, ну а короп – на радість рибалкам. Зрозуміло, що через незадовільну екологію рибні запаси у наших водоймах скорочується. Тож все що, впускається у річку, позитивно – і для водойми, і для людей. Сьогодні зроблено добру справу», – наголосив Олександр Гонтар.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі