Місто

Мерія Житомира нагадує: ціни на проїзд зросли лише в приміських маршрутках, по місту тариф той же

18 October 2018, 10:53

У міських маршрутках проїзд не здорожчав, а лише у приміських, у яких тризначні номери.

Про це 18 жовтня повідомила прес-служба Житомирської міськради.

«У соціальних мережах з’явилися повідомлення, що ціни на проїзд в громадському транспорті Житомира буде збільшено. Заступник міського голови Дмитро Ткачук пояснив, що тарифи на проїзд в транспорті Житомира не змінилися», - повідомляє мерія.

«На даний час фіксована ціна проїду в тролейбусах, трамваях складає 3 грн, в маршрутних таксі по місту Житомиру – 5 грн. Житомирська міська рада затверджує ціни на перевезення пасажирів лише у міському транспорті. Організація перевезень на приміських маршрутах є функцією обласної державної адміністрації», - цитує прес-служба Дмитра Ткачука.

Тож міськрада нагадує номери маршрутних таксі, що здійснюють перевезення у межах міста: № 1, № 5, № 8, № 10, № 11, № 14, № 19, № 19-А, № 23, № 25, № 26, № 30, № 33, № 37, №44, № 53, № 53-а, №58.

Номера маршрутних таксі, що здійснюють міжміські перевезення в області: №102, №104, №106, №108, №109, №110, №115, №121, №123, №125, №126, №127.

«На виконання Закону України «Про автомобільний транспорт», обласні і районні державні адміністрації та органи місцевого самоврядування проводять конкурси та укладають договори з переможцями, здійснюють контроль за виконанням умов цих договорів. У той же час, однією з істотних і невід'ємних умов договору повинна бути ціна (вартість проїзду), оскільки перевізники під час проведення конкурсу для визначення відповідного перевізника на автобусних маршрутах загального користування повинні змагатися між собою, в тому числі за допомогою пропозиції установки відповідної вартості послуг перевезення», - пояснив заступник міського голови.

Нагадаємо, з середини жовтня 2018 року на 10-30% підвищився проїзд у приміських житомирських маршрутках. У соцмережі житомиряни та жителі передмістя обговорювали підвищення вартості проїзду на деяких приміських маршрутах, зокрема на № 126 (Тетерівка – Клітчин) та № 104 (Станишівська ЖРЛ – Іванівка). 9 жовтня 2018 року перевізників запросили в ОДА, щоб обговорити складові вартості проїзду для пасажирів та витрати на здійснення перевезення.

Як повідомляв Житомир.info, Житомир з населеними пунктами району з’єднують 57 приміських автобусних маршрутів, на яких працюють приватні перевізники. Хто обслуговує приміські маршрути та скільки договорів з перевізниками вже розірвали, читайте тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: маршрутка проїзд ціна перевізник  
Матеріали по темі