Влада

Суд призначив перше засідання у «бурштиновій справі», де один з обвинувачуваних - житомирський нардеп Розенблат

18 October 2018, 11:44

У Голосіївському районному суді міста Києва 23 жовтня відбудеться перше засідання у «бурштиновій справі».

Суть позову – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ст. 368 ККУ).

Обвинувачуваними є шестеро осіб: Косянчук Віктор Вікторович, Руденко Вадим Борисович, Проскурко Костянтин Петрович, Михайленко (Любонько) Тетяна Володимирівна, Поляков Максим Анатолійович, Розенблат Борислав Соломонович. Два останні – народні депутати.

Склад суддів: Первушина О.С., Єсауленко М.В., Валігура Д.М.

«Один із адвокатів обвинуваченого Борислава Розенблата Олексій Шевчук раніше також був адвокатом судді Первушиної. У січні 2018-го суддя сама повідомила про це в судовому засіданні у справі патрульного Сергія Олійника. Дізнавшись, що Шевчук буде захищати Олійника, Первушина взяла самовідвід. За її словами, станом на 30 січня договір між нею та адвокатом Шевчуком не було розірвано», - зазначає сайт «Судовий репортер».

Нагадаємо, 5 жовтня 2018 року прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувальний акт стосовно двох народних депутатів України та ще чотирьох осіб, які обвинувачуються в отриманні неправомірної вигоди та зловживанні впливом скерований до суду.

Як повідомляв Житомир.info, ввечері 19 червня 2017 року в Інтернеті почала поширюватися інформація про те, що в Києві на хабарі затримали охоронця народного депутата від Житомира Борислава Розенблата, сам нардеп назвав це затримання спланованою провокацією. 20 червня детективи НАБУ та прокурори САП повідомили про підозру шести особам, причетним до вимагання та одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії в здійсненні видобутку бурштину в Україні, серед яких – два охоронця народного депутата Борислава Розенблата. 18 липня Солом'янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід народному депутату Бориславу Розенблату у вигляді застави в розмірі 7 млн грн, присудив носити електронний браслет та здати закордонні паспорти. 9 лютого 2018 року Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти з нардепа електронний браслет. Розенблат також хотів скасувати запобіжний захід у вигляді застави в 7 млн грн, але суд відмовив. В лютому 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури визнали зібрані докази достатніми та доручили детективам НАБУ сповістити про цей факт підозрюваних та відкрити їм матеріали справи для ознайомлення, цей процес був завершений на початку серпня, після чого детективи НАБУ склали обвинувальний акт, який скерували прокурорам САП 20 серпня для вручення підозрюваним та подальшого скерування до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Розенблат  
Матеріали по темі