Суспільство

​У Новограді-Волинському за 1 млн 250 тис. грн розроблять документацію для реставрації Молодіжного центру, який обгорів у травні

19 October 2018, 14:13

У Новограді-Волинському поспішають до зими накрити дахом та «законсервувати» стіни, щоб зберегти цілісність будівлі міського Молодіжного центру, який постраждав від пожежі в травні 2018 року. Проте розпочати ці першочергові протиаварійні заходи можна буде після завершення виготовлення проектно-кошторисної документації.

Управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Новоград-Волинської міськради уклало договір на розробку проектно-кошторисної документації щодо першочергових протиаварійних заходів по реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення будівлі кінотеатру на вулиці Шевченка, 5/1. Згідно договору від 24 вересня 2018 року, проектно-кошторисну документацію розробляє київська фірма - ТОВ Творча архітектурна майстерня «Ю.Лосицький».

Загальна вартість робіт, обумовлена договором, складає 1 млн 251 тис. 201,60 грн, у тому числі в межах кошторисних призначень у 2018 році 54 тис. грн та при наявності кошторисних призначень на 2019 рік 1 млн 197 тис.201,60 грн.

«Строк виконання робіт 1-го етапу розробки проектно-кошторисної документації «Першочергові протиаварійні заходи (стадія «РП» (в 2018 році) – 45 календарних днів з дня отримання від замовника попередньої оплати відповідно до п.2.4 договору та всіх необхідних вихідних даних», - йдеться у договорі.

У календарному плані, що додається до договору, уточнюється, що проектно-кошторисні роботи на стадії «Першочергові протиаварійні заходи» мають бути виконані протягом жовтня-листопада 2018 року, а проектно-кошторисні роботи на стадії «Ремонтно-реставраційні роботи з пристосуванням» - протягом лютого-квітня 2019 року.

Нагадаємо, в ніч на 19 травня 2018 року в райцентрі Новоград-Волинський Житомирської області горіла будівля Молодіжного центру, яку за кілька місяців до цього капітально відремонтували. За інформацією обласного управління ДСНС, пожежа виникла в літній дерев’яній прибудові пивної ресторації «Князь Острозький» і поширилася на впритул розташований «Молодіжний центр» управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради.

Як повідомляв Житомир.info, 24 травня 2018 року Новоград-Волинський міськвиконком відправили у відставку та висловили недовіру секретарю міськради і заступнику мера з питань ЖКХ через пожежу в Молодіжному центрі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Молодіжний центр Новоград-Волинський пожежа 
Матеріали по темі