Суспільство

У патрульній поліції Житомирської області розповіли, на яку годину доби припадає пік аварійності на дорогах

19 October 2018, 15:39

З початку 2018 року на території обслуговування управління патрульної поліції в Житомирській області сталося 796 ДТП, з потерпілими – 156, внаслідок яких 17 людей загинуло та 193 травмовані.

Про це 19 жовтня повідомила прес-служба патрульної поліції Житомирської області.

Найбільше автопригод зареєстровано в лютому – 178.

«Аналізуючи кількість ДТП за часом скоєння, слід зазначити, що пік аварійності припадає з 17.00 години по 18.00 год. (виділено редакцією). В цей час було скоєно 59 пригод, що складає 7,4% від усіх ДТП. Поширеними видами автопригод залишається зіткнення - 451, наїзд на транспортний засіб, що стоїть - 147, наїзд на перешкоду - 118, наїзд на пішохода - 54», – інформують патрульні.

Основними причинами автопригод, які були скоєні протягом звітного періоду, є порушення правил маневрування, а також перевищення безпечної швидкості руху, або недодержання дистанції.

«Підголівники в поєднанні з ременем і подушками безпеки є дієвим захистом водія і пасажирів легкових автомобілів. Кожен другий із тих, хто потрапив у ДТП і не користувався ременем безпеки, отримав серйозні травми, а четверо з п’яти, які пристебнули їх, залишилися неушкодженими», – зазначають у патрульній поліції.

Як повідомляв Житомир.info, з 16 жовтня 2018 року патрульна поліція у Житомирської області вже почала притягувати до відповідальності водіїв за перевищення швидкості руху, яке фіксують за допомогою приладу TruCam.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП аварія  
Матеріали по темі