Місто

Житомиряни про загиблу зірку «Дизель-шоу»: була чудовим другом, серцем будь-якої команди

20 October 2018, 18:07

Житомир у жалобі через смерть відомої артистки «Дизель шоу», «Девчонки из Житомира» Марини Поплавської. По обіді 20 жовтня на майдані Корольова, біля знаку «Я люблю Житомир», облаштували куточок пам’яті гумористки.

До столу з фото артистки люди несуть квіти та лампадки, згадуючи, якою Марина Поплавська була за життя: щирою, веселою, серцем будь-якої команди.


«Я з Мариною знайомий понад 30 років Ще починаючи з університету, коли вона була студенткою. Вона була активною в студентському житті і пішла в КВН одразу, бо їй було цікаво це. Вона пішла в хор, бо в неї був чудовий голос і вона була солісткою. Взагалі була чудовим другом, ми дуже багато об’їздили, вся Україна, ще будучи до цього шоу, до «Дизеля». Вона була в асоціації КВН була в журі, брала участь в акціях. Це неймовірна втрата, Марина багато чого ще могла зробити», - розповідає виконавчий директор Асоціації КВН України Володимир Виговський.

«Кілька днів тому ми були на концерті, великою житомирською компанією. Маринка нас позвала, і ми домовлялись святкувати День КВН 8 листопада. Вона казала, що приїде з гастролей з київськими друзями, великою компанією. Те, що сталося – це, м’яко кажучи, шок, просто немає слів. У її творчості завжди була присутня шалена енергетика. Коли виходила на сцену, до глядачів, їй вдавалось усіх ніби обіймати. Про всіх завжди дбала, годувала. Зрештою, вона була справжньою мамою, а «Девчонки из Житомира» були її сім’єю, де вона була душею і серцем», - додає Юрій Кипоренко.

Останні кілька років артистка працювала у столиці. Проте, попри напружений графік: кінозйомки, гастролі, концерти, Марина ніколи не забувала про рідне місто. Позаяк тут її завжди чекали не лише рідні й друзі, а й учні місцевої ЗОШ №33, в якій вона до останнього викладала українську мову та літературу. У те, що серце «Девчонки из Житомира» - Марини Поплавської, зупинилося досі не віриться, - зізнаються ті, хто знав актрису не з екранів телевізора.

«Я її дуже добре знаю, тому що вона у мене викладала українську мову. З нею було дуже цікаво. Мені вона подобалась як вчителька, як людина, як актриса», - говорить учениця артистки Юлія Рябець.

«Для мене команда КВН «Дівчонки із Житомира» і Маріанна Францівна - це було таке світле і велике диво. Вони по всьому світу вшановували та прославляли наш Житомир. Де б Маріанна Францівна не виступала - завжди звучав Житомир. Скільки вона життя віддала Житомиру. Навіть, працюючи у Дизель шоу, вона приїжджала і викладала українську мову та літературу своїм діткам. Сьогодні на фейсбуці друзі написали, що серце цієї чудової жінки належало дітям. В ній завжди було щось таке дитяче, щире. Вона завжди залишалась такою світлою людиною. Сьогоднішня новина - це як грім серед ясного неба. Єдине, що ми можемо робити - це молитися за упокій Маріанни. Молитися хто як може, віддавати тепло свого серця. Тому, що вона була настільки доброю, щирою, що те, що вона не встигла, ми маємо продовжити. Ми маємо сьогодні підтримати її пам’ять світлими молитвами», - каже друг гумористки Віктор Мельниченко.

Прощатися з артисткою будуть у понеділок, 22 жовтня, у драмтеатрі, з 10.30 до 13.00. Поховають у Житомирі о 15.00 на кладовищі «Дружба» на Корбутівці.

Нагадаємо, автобус «Неоплан», у якому гумористка їхала з гастролей разом із колегами, зіштовхнувся з вантажівкою. В результаті, Марина Поплавська стала єдиною з 14 пасажирів, яка загинула у цій аварії.

За 4 години до загибелі вона розмістила допис з дванадцятьма дотепними висловлюваннями комічного актора театру і кіно Олександра Ширвіндта.

Як повідомляв Житомир.info, через рік після загибелі у 2015 році лідера гурту «Скрябін» Андрія Кузьменка житомиряни на Соборному майдані влаштували вечір його пам’яті та співали його пісні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дтп аварія загиблий Марина Поплавська  
Матеріали по темі