Місто

Житомиряни оплесками та вигуками «браво» проводжали загиблу акторку Марину Поплавську

22 October 2018, 14:59

Тисячі житомирян із квітами прийшли до приміщення Житомирського облмуздрамтеатру, щоб попрощатись із Мариною Поплавською, яка трагічно загинула в автомобільній аварії у суботу 20 жовтня. Рідні, близькі, знайомі, учні, колеги, гравці КВН, учасники «Ліги Сміху» і інші житомиряни, які знали Марину Францівну, із квітами в руках вишикувались у величезну чергу, щоб віддати останню шану акторці «Дизель Шоу».

На церемонію прощання приїхали друзі Марини Поплавської із різних міст України та навіть з-за кордону.


Знайомі розповідають: житомирська акторка була відкритою, щирою людиною і завжди була «душею» компанії.

«Вона була така абсолютно доступна та щира. Особливо в останній час, коли стала зіркою всеукраїнського масштабу, то вона страждала від того, що не завжди могла своїм вільним часом розпорядитись, щоб приїхати на зустрічі із колегами, з подругами і до університет. Є звання «Народний артист», яке десь виписується, і вручається посвідчення. А є ось так, коли приходить стільки людей. Сьогодні ми прощаємось із абсолютно реальним народним артистом України», - каже викладач ЖДУ ім. Івана Франка Віктор Мойсієнко.

«Я учасник КВН в минулому. У Вінниці я провів свою молодість. Я її пам'ятаю, як суворого суддю в журі. Ми її дуже сильно боялися, це було 20 років тому. Це були і фестивалі, і виїзди, ігри в Вінниці, в Житомирі, в Одесі, в інших містах. Вона була дуже крута і її цінували, поважали і з нею рахувалися всі. Я зараз, поки виходив з приміщення, зустрів таку кількість гравців КВН, дорослих, старих дядьків по 50-60 років, я навіть не очікував, що вони ще є. Така подія об'єднала різних людей з різних міст, з різних країн. Дуже шкода, шкода, що так швидко йдуть ось такі люди», - каже житомирянин Сергій Купринюк.

Церемонія прощання розпочалась о 10:30 і через велику кількість людей продовжилась до 13:30. Згодом акторку відспівували в Кафедральному Соборі святої Софії. Поховають Марину Поплавську на Корбутівському кладовищі в Житомирі.

Зазначимо, що у студентські роки Марина Поплавська була капітаном команди КВН «Дівчата з Житомира», пізніше — редактором української асоціації КВН. Знімалася у проектах «Дизель Шоу», «На трьох», «DIZEL ранок», які виходять на каналі ICTV.

Фоторепортаж з церемонії прощання з Мариною Поплавською дивіться тут

Нагадаємо, 20 жовтня на майдані Корольова, біля знаку «Я люблю Житомир», облаштували куточок пам’яті гумористки. Знайомі та колеги кажуть: вона була чудовим другом, серцем будь-якої команди. За 4 години до загибелі Марина розмістила допис з дванадцятьма дотепними висловлюваннями комічного актора театру і кіно Олександра Ширвіндта.

Як повідомляв Житомир.info, 22 жовтня приміщенні житомирського драмтеатру прощались з КВНщицею, педагогом, акторкою «Дизель Шоу» Мариною Поплавською, яка загинула в ДТП дорогою зі Львова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поплавська Марина Поплавська похорон прощання  
Матеріали по темі