Події

​Київський суд обрав міру запобіжного заходу водієві автобуса, в якому загинула житомирська гумористка

22 October 2018, 18:48

22 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва обрав цілодобовий домашній арешт мірою запобіжного заходу водієві автобуса, який підозрюється у вчиненні смертельного ДТП, внаслідок якої загинула зірка «Дизель шоу», житомирянка Марина Поплавська.

Відеотрансляцію процесу здійснював інтернет-ресурс УНН.

Суд відмовив у клопотанні слідчого про тримання під вартою підозрюваного Манюка Михайла Васильовича та призначив йому міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Строк дії ухвали - до 19 грудня 2018, підозрюваний зобов’язується носити електронний браслет.

До того прокурор Сергій Кочетов наполягав на суворішій мірі - 60 днів тримання під вартою, зважаючи на тяжкість злочину, яка призвела до смерті людини, та оцінюючи ризики переховування від слідства та впливу на свідків. Адвокат Манюка просив не брати підзахисного під варту, зважаючи, що він скоїв злочин ненавмисно, у тверезому стані і дуже про це жалкує. А ще запевняв, що не переховуватиметься від слідства і ходитиме на засідання.

«Це шок для всіх і для самого водія. Сьогодні він би волів поїхати в Житомир на прощання з артисткою, з якою підтримував дружні стосунки, а не сидіти в цьому залі», - зауважив адвокат.

Підозрюваний Михайло Манюк повідомив свої анкетні дані: 1981 року народження, одружений, має дитину 2009 р. н. ФОП і власник автобуса Neoplan, який здійснював свій злощасний рейс. Зареєстрований у місті Біла Церква Київської області. Інвалід 3 групи загального захворювання.

Він також розповів, що його автобус пройшов техогляд і визнаний технічно справним. Михайло возить артистів близько 4 років. ДТП сталося під ранок, за 15 км від Києва. Тієї ночі він їхав без напарника, бо керувався законом , в якому прописано, що на відстані до 500 км можна їхати одному. Актори спали на кріслах, а Маріанна Поплавська була поруч з водієм через проблеми зі здоров’ям. Михайло також стверджує: у момент ДТП він не спав, як думає більшість.

«На заправці ми випили кави. Маріанна сиділа зверху, а потім знову спустилася. Сказала, погано почувається через високий тиск. Роззулася, витягнулася стоячи у проході. Я буквально на секунду відволікся, повернув голову і побачив машину спереду, її вогні. Хотів почати маневр обгону, але глянув у дзеркало і побачив вогні автомобіля зліва. Щоб уникнути зіткнення з нею, я встав і з усієї сили почав тиснути на гальма, є гальмівний шлях. Мене затисло між автомобілями. Якби я заснув за кермом, мене розрізало б навпіл. Марина Францівна випала через лобове скло. Якби сиділа на сидінні, можливо, залишилась би жива», - розповів водій.

Провину підозрюваний визнає і жалкує про скоєне. У ДТП він отримав перелом ноги, струс мозку, забої та інші травми.

О 18.25 слідчий суддя вийшов з дорадчої кімнати і зачитав ухвалу суду. За порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті людини, передбачена відповідальність від 3 до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, педагог, КВНщиця, акторка Марина Поплавська загинула 20 жовтня дорогою зі Львова. За 4 години до загибелі Марина розмістила допис з дванадцятьма дотепними висловлюваннями комічного актора театру і кіно Олександра Ширвіндта. Того ж дня на майдані Корольова, біля знаку «Я люблю Житомир», облаштували куточок пам’яті гумористки. Знайомі та колеги кажуть: вона була чудовим другом, серцем будь-якої команди. 21 жовтня з Поплавською прощалися у Києві, 22 жовтня – в рідному Житомирі. Фоторепортаж тут.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд водій ДТП Марина Поплавська  
Матеріали по темі