Суспільство

Двом будинкам сімейного типу передали конфісковані в Житомирській області матеріали для ремонту взуття

23 October 2018, 12:40

Двом дитячим будинкам сімейного типу передали майно для ремонту взуття, яке було конфісковане, але виконавчій службі житомирської юстиції не вдалося його реалізувати.

Про це 22 жовтня повідомила прес-служба Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Днями конфісковане на користь держави у боржника майно – товари для ремонту взуття, яке тричі проходило процедуру реалізації, але не було продано, відділ примусового виконання рішень Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Житомирській області передав на потреби двох дитячих будинків сімейного типу. Майно, яке стягується на користь держави й тричі не було реалізовано через аукціон, передається на розгляд спеціальної комісії, яка приймає рішення про подальшу його безоплатну передачу на потреби військових, дитбудинків та інших соціальних установ», - інформує юстиція.

У прес-службі управління Житомир.info уточнили, що мова йде про товари для ремонту взуття, яке громадянин намагався перевезти з України з порушенням митних правил.

«Це шкіра, блискавки, каблуки, спеціальна гума для набойок та інші товари. Вони були вилучені митницею як незадекларовані. Це майно виконавча служба тричі реалізовувала з аукціону, але воно нікого не зацікавило і не було продане. Далі йде процедура безоплатної передачі такого майна певному колу установ та громадян. На спеціальному сайті було 3 заявки з Рівненської області: два будинки сімейного типу та одна громадська організація, яка відсіялася, оскільки ГО не мають права на безкоштовне отримання конфіскованих товарів. Таким чином, ці предмети дісталися дитбудинкам з Рівненщини, в одному з яких виховується 11, в іншому – 16 дітей. В родинах сказали, що діти підростають і будуть самі собі ремонтувати взуття», - пояснили у прес-службі управління юстиції.

Як повідомляв Житомир.info, у 2015 році виконавча служба області за 44 тис. грн продала конфіскований Mercedes, а Житомирська митниця пояснювала, що не має відношення до продажу «митного конфіскату».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: юстиція виконавча служба будинок сімейного типу конфіскат  
Матеріали по темі