Влада

​Як утеплюють Житомирський онкодиспансер, на реконструкцію якого витратять 15 млн грн

24 October 2018, 11:20

23 жовтня голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма перевірив, як тривають ремонтні роботи в обласному онкологічному диспансері.

Про це повідомила прес-служба Житомирської облради.

«Капітальна реконструкція цього медичного закладу знаходиться на особистому контролі очільника депутатського корпусу. Головний лікар онкодиспансеру Ігор Сабадаш розповів, що наразі на завершальному етапі утеплення і фарбування фасаду центрального корпусу. Тривають підготовчі роботи для початку будівництва прибудови, зокрема, очищається від дерев прилегла територія та завозяться блоки для закладання фундаменту», - інформує облрада.

Зі слів Володимира Ширми, онкологічний диспансер – це важливий інфраструктурний об’єкт для всієї області, від функціонування якого залежить життя багатьох людей.

За даними прес-служби, реконструкцію КУ «Обласний онкологічний диспансер» заплановано завершити до кінця 2019 року. На ремонтні роботи буде спрямовано 15 млн грн – по 7,5 млн грн з коштів ДФРР та обласного бюджету.

Нагадаємо, у 2013 році онкодиспансер став одним із трьох об’єктів області, які потрапили у Національну програму регіонального розвитку, та мав отримати 200 млн з держбюджету на ремонт приміщень. У 2014 році житомирський благодійний фонд розповів про плани побудувати в місті хоспіс для онкохворих. У 2016 році народний депутат від Житомира Борислав Розенблат піднімав питання стосовно стану Житомирського онкологічного диспансеру і обіцяв посприяти, аби з державного бюджету виділили гроші на його потреби. В лютому 2017 року нардеп наголошував на недоречності будівництва нового приміщення лікарні в той час, коли онкологічний диспансер працює із морально застарілим обладнанням.

Як повідомляв Житомир.info, у 2017 році в Житомирській області виявили майже 4 тисячі нових випадків захворювань на рак, а в обласному онкодиспансері щодня отримують хіміотерапію близько 100 хворих. Рік тому Володимир Ширма їздив до Рівненського онкодиспансеру, де всі відділення європейського зразка.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: онкодиспансер Ширма облрада  
Матеріали по темі