Події

У Бердичеві чоловік потрапив до реанімації, наївшись мухоморів

24 October 2018, 12:46

Житель міста Бердичева Житомирської області потрапив до лікарні через отруєння грибами: чоловік наївся сирих мухоморів.

Про це 24 жовтня Житомир.info розповів завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень Житомирського обласного лабораторного центру МОЗ України Юрій Лутай.

«19 жовтня до реанімаційного відділення бердичівської лікарні потрапив 27-річний чоловік. Він наївся мухоморів, до того ж сирих. Лікарям вдалося врятувати чоловіка, він уже видужав», – поінформував Юрій Лутай.

Завідувач відділу санітарно-гігієнічних досліджень лабораторного центру також зазначив, що усього цього року в Житомирській області зафіксовано п’ять випадків отруєння грибами: два у Любарському районі та по одному в Хорошівському районі і в містах Житомир та Бердичів. Усі п’ять – побутові: люди самі збирали гриби та готували з них страви. Серед постраждалих – одна дитина (4-річна дівчинка, вихованка житомирського ДНЗ № 46, яка скуштувала гриби, граючись на подвір’ї дитячого садочка). Летальних випадків, на щастя, не було.

Як повідомляв Житомир.info, у липні 2018 року з діагнозом «отруєння грибами» до реанімації була госпіталізована 26-річна жителька смт Хорошів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: гриби отруєння  
Матеріали по темі