Політика

У Житомирі суд продовжує розгляд справи щодо блогера Муравицького, якого обвинувачують у державній зраді

24 October 2018, 14:41

24 жовтня у Житомирі суд продовжує розгляд справи блогера Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду.

Засідання відбувається в Корольовському районному суді. У залі засідань присутні декілька активістів. Суд розглядає письмові та аудіо- докази.

Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, в Корольовському районному суді 28 вересня 2018 року сталася бійка під час розгляду справи обвинуваченого в державній зраді блогера Василя Муравицького.

6 серпня 2018 року суд залишив без змін запобіжний захід обвинуваченому у державній зраді Василю Муравицькому: цілодобовий домашній арешт із забороною залишати місце проживання на 2 місяці, до 4 жовтня включно. Таке рішення громадські активісти зустріли вигуками «Ганьба», а вже на виході із приміщення суду Василя Муравицького облили зеленкою. 28 вересня в Корольовському районному суді м. Житомира проходить чергове засіданняу справі блогера Василя Муравицького, якого обвинувачують у державній зраді.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці встановили, що житомирський журналіст Василь Муравицький з 2014 рокуна замовлення керівництва пропагандистських державних російських інформагентств створював тенденційні публікації, тематику та бажаний зміст матеріалів він отримував поштою або на месенджер. Прокуратура Житомирської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом державної зради, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, поєднане з розпалюванням національної ворожнечі. 13 жовтняречниця СБУ Олена Гітлянська оприлюднила подробиці справи Василя Муравицького, якому інкримінують державну зраду. 29 березня 2018 року суд продовжив блогеру Муравицькому термін тримання під вартою на 60 діб, а перед тим суд двічі переносив розгляд справи по суті через відсутність доступу адвоката блогера Руслана Берещенка до матеріалів кримінального провадження. 27 червня Муравицькому змінили запобіжний захід – з тримання під вартою на домашній арешт на 2 місяці. 18 липня в ГУНП йому одягли електронний браслет.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд блогер Муравицький державна зрада  
Матеріали по темі