Події

У Житомирі біля «Каньйону​» затримали осіб, які виготовляли і збували підроблені документи України та ЄС (доповнено)

27 October 2018, 11:18

Протиправну схему незаконного виготовлення та збуту підроблених документів України та ЄС викрили в рамках кримінального провадження оперативні підрозділи Держприкордонслужби в місті Житомир.

Про це Житомир.info повідомив керівник прес-служби Житомирського загону Північного регіонального управління Держприкордонслужби Юрій Шахрайчук.

«26 жовтня 2018 року під час документування злочинної діяльності, співробітники оперативних підрозділів Північного регіонального управління Держприкордонслужби та слідчі Житомирського міськвідділу поліції, під процесуальним керівництвом Житомирської місцевої прокуратури, з залученням підрозділу оперативного реагування ДОЗОР, в місті Житомир затримали 3 злочинців. Вони намагалися збути підроблені документи громадян Румунії, видаючи їх за справжні», - розповіли в прес-службі.

Злочинці запевняли громадян України, що по цих документах вони зможуть безперешкодно перебувати та працювати в країнах Європейського Союзу.

У помешканнях затриманих осіб проведено санкціоновані обшуки. Вилучено обладнання для незаконного виготовлення документів та незареєстровану бойову зброю. Слідчі дії тривають.

У прес-службі прокуратури Житомирської області додають, що зловмисників затримали на «гарячому», під час передачі замовнику незаконно виготовлених документів - паспорта і водійських прав однієї з іноземних країн та одержання «винагороди» - майже 7 тис грн.

«Досудовим розслідуванням установлено, що група житомирян, 56-, 51- та 49- років, офіційно не працюючі, неодноразово за грошову винагороду виготовляли підроблені офіційні документи для громадян України, які в подальшому використовувалися ними з метою уникнення видворення з території країн Європейського союзу», - повідомили в прес-службі прокуратури.

Як повідомляв Житомир.info, вдень 26 жовтня поблизу нічного клубу «Каньйон» по вулиці Ольжича у Житомирі п’ятеро людей в формі та з автоматами проводили затримання кількох осіб.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прикордонник затримання підробка паспорт Каньйон  
Матеріали по темі