Економіка

У Житомирській регіональній держлабораторії недоотримали 205 тис. грн за платні послуги та зайво нараховували зарплату

29 October 2018, 11:46

У Житомирській регіональній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виявлено порушень на суму понад 391 тис. грн.

Про це 29 жовтня повідомила прес-служба управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області.

«Фахівці управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області під час ревізії в Житомирській регіональній держлабораторії Держслужби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів виявили порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів на суму 391,08 тис. грн. Ревізією було охоплено період з 1 січня 2015 року по 1 червня 2018 року», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, лабораторія надавала платні послуги з досліджень продукції з видачею експертних висновків, вартість яких замовники фактично не сплатили в повному обсязі. Як наслідок, недоотримано надходжень на суму 205,5 тис. грн (виділено редакцією). Через недотримання вимог законодавства, що регулює оплату праці, зайво нараховано та виплачено заробітної плати на суму понад 62 тис. грн, - інформує Держаудитслужба.

«Під час ревізії виявлено, що трьом працівникам, які є інвалідами, нараховано єдиного соціального внеску за завищеною ставкою на загальну суму 33 тис. грн. Серед інших виявлених порушень: неоприбуткування вартості деревини, заниження вартості наданих платних послуг, покриття коштами лабораторії видатків сторонніх юридичних осіб тощо. Завдяки діям аудиторів відшкодовано порушень на суму 84,4 тис. грн», - інформують в управлінні Північного офісу.

За даними прес-служби, на одного з посадовців регіональної лабораторії за порушення законодавства про закупівлі на одну посадову особу склали протокол про адмінправопорушення, керівнику лабораторії надіслано обов’язкові вимоги щодо усунення виявлених порушень, а об’єкт контролю попереджено про зупинення опрацій з бюджетними коштами.

Про результати ревізії поінформували прокуратуру Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, за 9 місяців 2018 року ревізори виявили в Житомирській області втрат фінансових та матеріальних ресурсів на 23 мільйони гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Держпродспоживслужба аудит ревізія лабораторія  
Матеріали по темі