Влада

Посол висловив ідею провести у Житомирі фестиваль нідерландського кіно

30 October 2018, 12:27

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич та Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Едуард Хукса поспілкувалися щодо співпраці між Житомирщиною та Нідерландами.

Зустріч проходила 30 жовтня, – пише прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«На Житомирщині працює достатньо багато підприємств із капіталом представників Нідерландів, але хотілося б, щоб і в соціально-культурному плані ми попрацювали не гірше. У вас є, що переймати і є, чому навчитися. Ми чітко націлені на Європейський Союз і Президент України Петро Порошенко не лише декларує це, а й крок за кроком це робить і ми рухаємося до Європи семимильними кроками. Сподіваємося, що такі зустрічі дають нам можливість швидше наблизитися до європейської сім’ї», – сказав Ігор Гундич.

Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Едуард Хукса зазначив, що Нідерланди підтримують Україну у втіленні реформ задля вступу до ЄС.

«Ми у Нідерландах знаємо про амбіції України щодо вступу у Європейський Союз. Ми знаємо, що для цього деякі реформи мають бути проведені. Нідерланди завжди підставляють своє плече у здійсненні реформ, у тому числі реформи верховенства права і децентралізації», – сказав Едуард Хукса.

Також Едуард Хукса додав, що співпраця Житомирщини і Нідерландів може стосуватися не лише соціально-економічного напрямку, а культурно та креативного.

«Вчора я відвідав фестиваль «Жовтень у Жовтні» і мені сподобалося абсолютно усі ідеї, особливо ідея перетворення Житомира на щось нове – у цьому плані мене вразили архітектори та містопланувальники. Крім цього, у мене є ідея провести у Житомирі фестиваль нідерландського кіно», – додав Едуард Хукса.

Програмою перебування Надзвичайного і Повноважного Посла Королівства Нідерландів в Україні Едуарда Хукса на Житомирщині передбачено відвідування молодіжного хабу у Новоборівський ОТГ та поліцейську станцію.

Як повідомляє Житомир.info, дружина президента України Марина Порошенко 29 жовтня відвідала фестиваль сучасної культури «Жовтень у Жовтні», який вже кілька днів триває в приміщенні непрацюючого кінотеатру у Житомирі.

Фестиваль проходить за грантової підтримки Українського культурного фонду, головою якого є перша леді країни. Разом із дружиною президента до Житомира приїхали віце-прем’єр-міністр України Геннадій Зубко та міністр культури України Євген Нищук.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Посол Нідерланди ОДА фестиваль кіно  
Матеріали по темі