Події

У райцентрі Житомирської області хворий на сказ собака напав на господаря

30 October 2018, 15:21

У Лугинах введено карантинні обмеження у зв'язку із захворюванням тварини на сказ.

Про це інформує прес-служба Лугинської РДА.

«На засіданні державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при РДА прийнято рішення оголосити смт Лугини неблагополучним пунктом по захворюванню тварин на сказ та ввести карантинні обмеження. Також цим рішенням передбачено встановити загрозливу зону в радіусі 10 км від смт Лугини - с. Лугинки, с.Глухова, с.Станційне, с.Літки, с.Бовсуни і мисливські угіддя. У неблагополучному пункті забороняється ввіз та вивіз домашніх та диких тварин. На мисливських угіддях, оголошених неблагополучними, забороняється промисловий та ліцензійний відстріл диких тварин, їх відловлювання та вивезення. Не допускати до полювання не вакцинованих собак, про що у мисливців повинні бути відповідні документи», - йдеться у повідомленні.

30 жовтня у коментарі Житомир.info у прес-службі ГУ Держпродспоживслужби розповіли про те, що хворий на сказ пес покусав власника.

«23 жовтня у Лугинах було вимушено забито собаку після того, коли власник викликав до свого обійстя спеціаліста, тому що тварина поводила себе агресивно та напала на господаря. Всі відповідні аналізи були відібрані у тварини та направлені на дослідження, де підтвердилося, що домашній улюбленець хворий на сказ. Собака був не вакцинований. У Лугинах та навколишніх селах введенні карантинні обмеження. Також на початку жовтня у селі Путиловичі Лугинського району виявили та вбили червоного лиса, який був хворим на сказ та контактував з собаками й конем», - розповіли у Держпродспоживслужбі.

Нагадаємо, 23 жовтня 2018 року головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області повідомило про те, що на Житомирщині відстріляють сотні лисиць, щоб перевірити ефективність вакцини від сказу.

Як повідомляє Житомир.info, 4 жовтня 2018 року управління Держпродспоживслужби в Житомирській області зазначало, що цьогоріч в регіоні на сказ захворіли 35 тварин, половина з них – дикі. У зв’язку з цим планується й організували вакцинацію м’ясоїдних тварин проти сказу та планують провести відстріл лисиць.

Житомир.info
Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Лугини Держпродспоживслужба собака сказ  
Матеріали по темі