Політика

Як житомирські депутати ухвалювали звернення щодо ціни на газ та так і не ухвалили

31 October 2018, 18:14

Яке із кількох звернень про недопущення підвищення ціни на газ для населення підтримувати, вирішували на позачерговій сесії Житомирської міської ради у середу 31 жовтня. Під час засідання голова фракції ВО «Батьківщина» звернулась до міського голови.

«Коли з’явилось вчора розпорядження про скликання сесії, стало зрозуміло, що сесія скликається не на вимогу депутатів, а ви (Житомирський міський голова, - ред.) її скликаєте зовсім за іншим зверненням, а нами депутатами було зареєстровано звернення до вас про скликання сесії, проект рішення, який зареєстрований своєчасно і саме звернення. Саме в такому вигляді мало би бути питання в порядку денному», - сказала Любов Цимбалюк


Депутати з інших фракції підтримали пропозицію, щодо того, що звернутись до центральних органів влади потрібно, але депутат міської ради з фракції Об’єднання «Самопоміч» Олександр Рибак та голова фракції ВО «Свобода» в міській раді Віктор Брокарєв під час виступів повідомили, що мають доповнення та зауваження.

Врешті міський голова поставив на голосування пропозицію: доручити юридичному департаменту випрацювати текст звернення, який буде включати в себе пропозиції депутатів із різних фракції – «за» проголосували 25 депутатів.

Однак, депутат міської ради Олег Черняхович закликав повернутись до розгляду цього питання. Його обурило те, що міська рада не прийняла звернення, а лише дала доручення юридичному департаменту його розробити. Втім, депутати не підтримали цю пропозицію свободівця.

Коли міський голова вже готовий був закрити сесію виявилось, що частина депутатів повиймали картки для голосування і електронна реєстрація показувала, що сесія неповноважна. Таку позицію депутатів пояснила голова фракції ВО «Батьківщина».

«Я думаю, що всі вміють рахувати і нас набагато більше. Але це наша вимога: ми вийняли картки, ті хто їх вийняли, і ми про це говоримо відкрито, ми не згодні із тим, що сесія має сьогодні закритись. Будь ласка, юрдепартамент, всі голови фракції, всі депутати, які хочуть долучитись, із усіх політичних сил мають напрацювати звернення, зібратись у той момент, коли буде опрацьоване звернення депутатів, і тільки після того закрити сесію. А зараз я вважаю, що має бути оголошена перерва. Це позиція тих, хто сидить і витягнув картки, а я її озвучила», - сказала Цимбалюк.

Після цього мер Житомира оголосив перерву.

«Молодці. Є і така позиція депутатів, є і така позиція депутатів. Тому завтра зранку ми поспілкуємось із головами фракцій і вирішимо, як ми далі будемо діяти. Дякую всім за роботу, але не треба займатись шантажем», - сказав Сергій Сухомлин.

Нагадаємо, на позачерговій сесії Житомирської міської ради 31 жовтня 2018 року 25 депутатів проголосували за доручення юридичному департаменту підготувати спільне звернення до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, але таке рішення не влаштувало фракцію ВО «Батьківщина».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин Цимбалюк сесія міська рада  
Матеріали по темі