Місто

У Житомирі на Великій Бердичівській «закипіла» робота над проваллям

1 November 2018, 17:08

На Великій Бердичівській у Житомирі 1 листопада підрядник розпочав роботу по накриттю провалля.

У коментарі Житомир.info начальник управління капітального будівництва Житомирської міської ради В’ячеслав Глазунов повідомив, що за декілька днів провалля накриють.

«Щодо бетонних плит, які зараз знаходяться біля провалля на Великій Бердичівській: це по бокам буде таке накриття, на якому буде влаштована плитка, а по середині буде отвір, в який буде вмонтоване скло. Сьогодні підрядник приступив до робіт, бо чекали замовлені плити. За декілька днів накриємо, закладемо плиткою та поміряємо скло», - сказав В’ячеслав Глазунов.

Нагадаємо, начальник управління капітального будівництва запевняв, що роботи по накриттю провалля на Великій Бердичівській розпочнуться з 22 жовтня.

27 вересня 2018 року під час сесії міської ради депутати виділили 187 тис. 679 грн на благоустрій території проведення археологічних досліджень на вул. Велика Бердичівська, 3.

У коментарі Житомир.info 26 вересня начальник управління капітального будівництва В’ячеслав Глазунов розповів, що накриття почнуть встановлювати орієнтовно через тиждень після того, як депутати погодять виділення коштів.

Як повідомляє Житомир.info, 6 жовтня 2016 року на Великій Бердичівській під час реконструкції тротуарів під землю провалився екскаватор, де виявили підземелля. Історики почали його вивчати, а краєзнавець Мокрицький розповів, що підземелля є «технічним підпіллям» триповерхового будинку ХІХ століття. Підземелля збиралися «законсервувати» для подальшого вивчення та облаштувати на території підземних знахідок оглядові майданчики. У березні 2017 депутати вирішили не проводити археологічні дослідження підземелля та виділили кошти на проект накриття. У липні 2017 року департамент містобудування та земельних відносин Житомирської міської ради повідомляв, що договір на виконання робочого проекту ще не укладався.

Робочий проект скляного накриття розробила житомирська фірма «Архітектура плюс Дизайн». У середині липня 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав про те, що провалля на вулиці великій Бердичівській почнуть накривати за тиждень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Глазунов Велика Бердичівська провалля  
Матеріали по темі