Влада

Уляна Супрун поділилася враженнями від поїздки до Житомира

2 November 2018, 11:00

1 листопада в.о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун завітала з робочим візитом до Житомира, де зустрілася та поспілкувалася з медиками. Цього дня Уляна Супрун також відвідала Центр первинної медико-санітарної допомоги та високо оцінила результати роботи міської влади з упровадження реформи.

Своїми враженнями від поїздки до Житомира в.о. міністра охорони здоров’я України поділилася на своїй сторінці у Facebook.

«Поїздка в Житомир стала одним із найбільш спокійних відряджень, і це дуже добре. Місто впевнено просувається у змінах. Великою мірою внаслідок активної співпраці місцевої влади з медзакладами і громадянами, а не навпаки, як буває в інших регіонах. Спершу заїхали до Центру первинної медико-санітарної допомоги Житомирської міської ради. З великих плюсів: немає черг, спокійні пацієнти, задоволеній медичний персонал.

Лікарі, які вже підписали декларації з максимальною кількістю пацієнтів, вперше цього місяця отримають збільшені зарплати. Сімейні лікарі — 16 000 гривень, педіатри — 17 000 гривень. Дуже важливо, що у лікарні також велику увагу приділяють фінансовому стимулу медсестер. У лікарів, які набрали свій максимум пацієнтів, медсестри цього місяця отримують близько 10 000 гривень.

Серед медиків зустрілася з одним із майбутніх тренерів ICPC-2 — головним лікарем Тарасом Булановим, котрий пройшов конкурс на навчання регіональних тренерів з системи міжнародної класифікації первинної допомоги. Спочатку він разом з 33-ма колегами пройдуть тренінг у Києві, а потім допомагатиме сімейним лікарям Житомирщини розібратися з новим інструментом.

Всі у медзакладі повністю в курсі змін та активно працюють, щоби оптимізувати роботу. Таке ж враження і після розмови з представниками ОДА. Запитання переважно щодо наступного етапу — як готуватися до 2019 року. Власне, вони вже почали. Найближчим часом у міській раді проголосують за рішення щодо процесу автономізації всіх спеціалізованих закладів охорони здоров’я. А це одна з головних передумов підключення до наступного етапу трансформації. Порадила зосередитися на розвитку людського капіталу та залученню інвестицій в регіон. Багато уваги приділили питанню посилення вакцинації. Наостанок на запрошення U-LEAD зустрілися з представниками ОТГ. Так само питання тільки щодо трансформації спеціалізованої допомоги. Регіон хоче і готовий рухатися вперед, що не може не тішити», - написала Уляна Супрун.

Нагадаємо, 1 листопада у Житомирі в.о. міністра охорони здоров’я України анонсувала те, що у 2019 році МОЗ України розпочне реалізацію державної програми «Безкоштовна діагностика», на яку заплановано 2 млрд грн.

Як повідомляє Житомир.info, під час візиту в Житомир 1 листопада в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун розповіла про плани преміювати лікарів, усі пацієнти яких отримали необхідні щеплення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Супрун міністр ЦПМСД  
Матеріали по темі