Економіка

​За місяць на підприємствах Житомирської області виявили півсотні неоформлених працівників, штраф за кожного – більше 100 тис. грн​

2 November 2018, 14:23

З 5 жовтня по 1 листопада інспектори Дежрпраці перевірили 70 роботодавців у Житомирській області та виявили півсотні неоформлених працівників.

Про це 2 листопада повідомив сайт управління Держпраці у Житомирській області.

«Починаючи з 5 жовтня 2018 року функція контролю у напрямку детінізації ринку праці на Житомирщині значно посилена. Станом на 1 листопада 2018 інспектори управління Держпраці у Житомирській області провели 70 інспекційних відвідувань щодо оформлення трудових відносин. Перевірено 70 роботодавці із загальною кількістю найманих працівників - 4824 особи, виявлено 51 особу, допущену до роботи без належного оформлення трудових відносин», - інформує прес-служба управління.

Усього за 11 місяців 2018 року за результатами проведених інспекцій та роз’яснень інспектори управління Держпраці у Житомирській області легалізували працю більше 8 тисяч найманих працівників, - інформує сайт.

У Держпраці нагадують: за кожного неоформленого працівника законодавством передбачений штраф у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, або близько 110 тисяч гривень.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області активізували раптові перевірки підприємств для виявлення неоформлених працівників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: робота роботодавець ДФС податкова перевірка  
Матеріали по темі