Місто

Жителі вулиці Ріхтера у Житомирі не можуть порозумітися через відміну одностороннього руху

2 November 2018, 14:31

Зміна одностороннього руху на двосторонній на перехресті вулиць Льва Толстого та Святослава Ріхтера у Житомирі викликала хвилю обговорень та непорозумінь між місцевими жителями. Одні нарікають на владу та просять повернути односторонній рух, інші навпаки, «за» двосторонній, щоправда за умови встановлення світлофора та відповідної дорожньої розмітки.

«Це ж не пройти і не проїхати. Це іще зараз сухо, а як дощ буде, а зимою, що буде, я не знаю. Всі мешканці тут не погоджуються, тротуарів немає, діти йдуть, водії не пропускають дітей. Десь з червня місяця таке зробили, це абсурд взагалі. Поклали тут лежачі поліцейські, але у людей тут старі будови: у хатах тріщини, стеля тріскає, а владі ні до чого немає діла. На мою думку, двосторонній рух більш за все зробили через те, що тут з’явився колишній начальник райвідділу Рябошапка і депутат Колесник, бо їм далеко об’їжджати. Скоріше за все, вони на цьому настояли. Тому, що я тут вже проживаю близько 20 років, 23 я тут живу, а дружина 33 роки тут живе, то все життя був односторонній рух. Був рух у нас по провулку Льва Толстого. Там сказали, що ніби будуть ремонтувати дорогу, тому пускають рух тут, але ніхто там нічого не робить, тут відкрили, а людям куди хочеш, туди і дівайся», - обурюється місцевий житель Володимир Іщук.


«Мені звідти немає як піднятися на машині, я дуже згодна. Єдине, що тут потрібно зробити якісь умови для пішоходів, чи іншу дорогу відремонтувати. Там паралельно іде грунтова дорога, яка дуже розмита», - ділиться місцева жителька Наталія.

«Згоден, щоб так було, тільки дорогу потрібно зробити і встановити світлофор, щоб було зручно. Буває незручно, бувають затори, але з іншого боку, коли був односторонній рух, було дуже погано. Доводилось об’їжджати по колу, а зараз нормально. Просто потрібно зробити розмітку і поставити якийсь світлофор, навіть пішоходам для зручності, бо тут перехрестя жахливе», - каже місцевий житель Андрій Лішкевич.

Врешті, хто вирішив змінити рух та з чим це пов’язано, ідемо з’ясовувати до начальник управління транспорту і зв’язку міськради Михайла Грищука. Останній пояснює: таке рішення прийняла комісія дорожнього руху на підставі звернень тих самих місцевих жителів. В доказ тому, начальник профільного управління показує лист з підписами та зачитує текст звернення.

«Ми мешканці цих провулків, а серед нас є інваліди, учасники АТО, хворі люди, люди похилого віку, багатодітні сім’ї. Для того, щоб потрапити до продуктових магазинів, аптеки, лікарні, завезти та забрати дітей зі школи, ми змушені їхати в об’їзд 9 км, замість 300 м. На підставі цього звернення 16 лютого було проведена комісія з безпеки дорожнього руху і це питання було розглянуто. Відповідно, було прийнято рішення змінити організацію руху на даній ділянці. Змінили і на сьогоднішній день ми маємо, з того часу по сьогодні є офіційна відповідь від поліції, що ні одної ДТП на даній ділянці дороги не трапилось», - розповідає начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Михайло Грищук.

Попри все, начальник профільного управління запевняє: вже найближчої п’ятниці, 9 листопада, це питання будуть обговорювати на плановому засіданні комісії з безпеки дорожнього руху, на яке запросять і тих, хто «за» двосторонній рух по вулиці С. Ріхтера, і тих, хто «проти». Й лише тоді, вислухавши обидві сторони конфлікту, будуть приймати остаточне рішення.

Як повідомляв Житомир.info, на перехресті вулиць Клосовського і Маликова в Житомирі, неподалік дитсадка №71 та шкіл №№ 5 і 27, нарешті обладнали пішохідний перехід, який почали робити рік тому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Ріхтера односторонній рух ПДД дорожній знак Грищук  
Матеріали по темі