Влада

Суд відсторонив Дмитра Рогожина від посади директора «Житомиртеплокомуненерго» на два місяці

2 November 2018, 17:34

Суд відсторонив від посади керівника «Житомиртеплокомуненерго» Дмитра Рогожина, викритого СБУ на розтраті бюджетних коштів.

Про це 2 листопада поінформувала прес-група УСБ України в Житомирській області.

«Житомирський апеляційний суд відсторонив директора комунального підприємства Житомирської міської ради від займаної посади на два місяці. Відповідне рішення ухвалила колегія суддів, розглянувши апеляційну скаргу прокурора на рішення суду першої інстанції. 19 жовтня ц.р. під час судового засідання слідчий суддя Корольовського районного суду м. Житомир відмовив у задоволенні клопотання слідчого УСБУ в Житомирській області про відсторонення чиновника комунального підприємства, визнавши ризики такими, що не знайшли свого підтвердження. У зв’язку із невідповідністю ухвали вимогам закону прокуратурою Житомирської області було подано апеляційну скаргу. За результатами її розгляду та врахувавши у сукупності усі наведені сторонами докази, Житомирський апеляційний суд скасував ухвалу і прийняв рішення про відсторонення чиновника від виконання обов’язків за посадою. Ухвала набрала законної сили та оскарженню не підлягає», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Житомир.info, керівнику КП «Житомиртеплокомуненерго» Дмитру Рогожину повідомили про підозру у розтраті коштів підприємства.

17 жовтня 2018 УСБУ повідомило, що спільно з прокуратурою викрило на розтраті чверть мільйона бюджетних коштів одного з керівників комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» міської ради. Мова йде про тендери з НВП «Техноцентр» зі Львова. За даними СБУ, голова тендерного комітету штучно формував умови конкурсних торгів для перемоги визначеної бізнес-структури. Для цього до переліку закупівель вносилася специфічна продукція, яка виготовлялася саме цим підприємством, але була не потрібна для виконання комунальниками ремонтних робіт.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Рогожин суд СБУ Житомиртеплокеомуненерго  
Матеріали по темі