Місто

Мер Житомира показав механізм нарахування зарплат медикам: лікар може заробити до 20 тис. грн, медсестра – до 11 тисяч

5 November 2018, 15:32

У Житомирі лікар загальної практики вищої категорії може заробляти до 20 тис. грн, а медсестра, яка працює в парі з педіатром – 11,5 тис. грн.

Таблиці з «простою математикою» зарплат медиків після медреформи 5 листопада у своєму фейсбук оприлюднив мер Житомира Сергій Сухомлин.

«Отримав зведену інформацію по оплаті праці сімейних лікарів загальної практики, педіатрів та медичних сестер. Я вже писав раніше, що середня зарплатня медиків відчутно зросла. Якщо говорити про деталі, то зараз вона формується з посадового окладу і премії. Оклад залежить від категорії, а премія – від кількості укладених декларацій з пацієнтами. Причому другий показник більш істотно впливає на розмір зарплатні», - написав міський голова.

За його даними, раніше оклад лікаря загальної практики вищої категорії становив 4264 гривні, зараз – 6006 гривень. Якщо лікар уклав 100% декларацій (1800), то йому нараховують премію 14 700 грн. Разом його зарплатня становитиме 20706 грн. Але механізм преміювання активується з моменту заключення 30% від загальної норми декларацій.

Якщо з педіатром декларації підписали менше 270 пацієнтів, то він отримує «голий» оклад відповідно до його категорії, - зазначає мер Житомира, і так далі. Преміювання ж медичних сестер здійснюється з розрахунку 40% від премії лікаря, з яким вони працюють у парі. Якщо медсестра вищої категорії працює у парі з педіатром, який уклав максимальну кількість декларацій (для педіатра це 900), то її зарплатня становитиме 11514 гривень.

«Математика дуже проста. Я викладаю таблиці, у яких ви самі можете все порахувати», - резюмував Сергій Сухомлин.



Нагадаємо, 1 листопада 2018 в. о. міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун в Житомирі розповіла, що лікарів, усі пацієнти яких отримали необхідні щеплення, будуть преміювати, а керівник КП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської міської ради Іван Дідик розповів про значне підвищення зарплат після медреформи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: мер Сухомлин медик лікар зарплата  
Матеріали по темі