Фоторепортаж

Як у Житомирі поліцейські-кінологи здавали екзамени з пошуку наркотиків і людських решток. Фоторепортаж

6 November 2018, 14:34

Протягом 30 діб на базі ДУ «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських» інспектори-кінологи з Харківської, Миколаївської, Чернівецької, Чернігівська, Київської, Львівської областей та з міст Київ, Одеса, Маріуполь, Суми підвищували свою кваліфікацію.

6 листопада навчання для кінологів та собак закінчилося комплексним іспитом за спеціалізаціями «Пошук наркотичних речовин» та «Пошук захованих людських залишків».

Екзамен з пошуку наркотичних речовин складався з обшуку багажу і транспортних засобів. Його складало 8 пар кінолог-собака. Пошук решток – з обшуку місцевості, завалів та старих приміщень, і його складало 16 пар кінолог-собака. У якості навчальних закладок використовувалися контейнери з імітатором запаху. Такий запахоносій виготовити досить складно, це займає тривалий час, зазначають кінологи. Після успішного знаходження запахового носія собаки отримували винагороду – улюблений м’ячик або смаколики. Оцінювали їх за швидкістю і точністю позначення місця знахідки.

Після успішної здачі іспиту кінологам вручають свідоцтво про підвищення кваліфікації, а на собаку – відповідний сертифікат.

Варто зазначити, що «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських» – єдиний в Україні, який здійснює підготовку поліцейських-кінологів.

Як повідомляв Житомир.info, 4 грудня 2017 року майже два десятки поліцейських з усієї України склали комплексний іспит після навчання в ДУ «Житомирський навчальний центр підготовки поліцейських», де вони опановували професію кінолога. Під час іспиту правоохоронці демонстрували кваліфікаційній комісії набуті вміння та навички своїх службових собак з розшукового напряму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: кінолог поліцейський собака навчання  
Матеріали по темі