Влада

​Головний житомирський еколог тепер керує новоствореною Держекоінспекцією Поліського округу

6 November 2018, 17:40

Наказами Державної екологічної інспекції України від 29 жовтня 2018 року ліквідовано як юридичні особи Державну екологічну інспекцію у Житомирській області та Державну екологічну інспекцію у Рівненській області, натомість створено Державну екологічну інспекцію Поліського округу, начальником якої призначено Максима Железняка.

Про це 6 листопада Житомир.info повідомила прес-служба новоствореної Держекоінспекції Поліського округу.

«Наказами Державної екологічної інспекції України № 227 від 29.10.2018 року та № 228 від 29.10.2018 року ліквідовано як юридичні особи публічного права Державну екологічну інспекцію у Житомирській області та Державну екологічну інспекцію у Рівненській області. В свою чергу, наказом Державної екологічної інспекції України № 229 від 29.10.2018 року встановлено, що Державна екологічна інспекція України здійснює свої повноваження на території Житомирської та Рівненської областей через утворений у відповідному порядку міжрегіональний територіальний орган Держекоінспекції, а саме Державну екологічну інспекцію Поліського округу. Керівником даної державної установи призначено Максима Железняка», - інформує прес-служба.

За даними прес-служби, Максим Железняк керував Державною екологічною інспекцією у Житомирській області рівно рік: з 31 жовтня 2017 року. Його попередника Богдана Гнатюка двічі відстороняли від виконання обов’язків, востаннє він через суд поновлювався на посаді у грудні 2017-го.

Наразі у керівника Державної екологічної інспекції Поліського округу Максима Железняка немає ні першого заступника, ні заступника:

У прес-службі Державної екологічної інспекції Поліського округу Житомир.info зазначили, що житомирська екологічна інспекція працює за тією ж адресою і поки в тому ж складі, що й раніше.

Реформування екоінспекцій передбачає повну ліквідацію Держекоінспекції та утворення Державної природоохоронної служби, - зазначається в повідомленні. Реалізація Концепції здійснюється протягом 2017-2020 років.

Як повідомляв Житомир.info, взимку 2017 року керівник екоінспекції Максим Железняк повідомляв про штраф у 2,5 млн грн мисливському товариству, тварини якого які об’їли кору на деревах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: еколог екоінспекція Железняк  
Матеріали по темі