Місто

Начальник УКБ прокоментував «геніальну» розкладку тактильної плитки у Житомирі, над якою кепкують в соцмережі

7 November 2018, 12:40

Зранку 7 листопада на своїй сторінці у Facebook головний архітектор Житомира Юрій Безбородов опублікував фото з нещодавно укладеною тактильною плиткою по вулиці Київській. Найбільше архітектора здивувала плитка, яка була укладена навколо сіті-лайту.

«Геніальна» розкладка тактильної плитки. Житомирська школа. Вже уявляю, як тут ходять навкруги сіті-лайта незрячі і не можуть вирватись з чарівного кола. Заспокоює, що це лише імпровізація укладальника плитки, який не розуміє що та навіщо робить, а не проектне рішення», - написав Юрій Безбородов.

У коментарі Житомир.info 7 листопада начальник управління капітального будівництва міської ради В’ячеслав Глазунов пояснив, хто помилився при укладанні тактильної плитки на вулиці Київській та, де ще вона з’явиться у Житомирі.

«Тактильна плитка буде на всіх переходах по вулиці Київській в цьому році. А ту фотографію, яку Юрій Безбородов опублікував з тактильною плиткою біля сіті-лайта, там хлопці трішки помилилися. Вони заклали по колу, а потрібно було тільки з двох сторін, з лицевої. Є тактильна плитка в крапочку – це лінія «Стоп», а та, яка в смужку, біля сіті-лайта – це напрямок руху. І саме тут робітники помилилися і заклали цю плитку по колу. Хочу вас запевнити, що сьогодні все буде виправлено. Наголошу, що така плитка буде на переходах і на зупинках», - розповів В'ячеслав Глазунов.

Як повідомляє Житомир.info, у червні 2018 року головний архітектор Житомира Юрій Безбородов розповідав про те, що в оновленому скверні на Лятошинського буде укладатися тактильна плитка, яка буде незрячим людям давати розуміння, що вони знаходяться перед проїжджою частиною чи перед перехрестям.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Безбородов архітектор Глазунов тактильна плитка Київська  
Матеріали по темі