Влада

Влада Житомира хоче підписати меморандум зі Станишівською ОТГ, відшкодування навчання поки не зачіпатимуть

7 November 2018, 13:33

Міська влада має намір співпрацювати зі Станишівською ОТГ Житомирського району в освіті, культурі та комунальній сфері.

Проект рішення сесії Житомирської міськради «Про затвердження меморандуму про співпрацю між територіальною громадою міста Житомира та Станишівською сільською об’єднаною територіальною громадою» 6 листопада опублікували на сайті мерії.

Так, міськрада планує затвердити меморандум про співпрацю між громадою Житомира в особі міської ради та Станишівською ОТГ в особі Станишівської сільради відповідно до додатку. Документ збираються підписати Житомирський міський голова Сухомлин Сергій Іванович та Станишівський сільський голова Матвійчук Юрій Вікторович. Сторони збираються засвідчити свої наміри щодо співпраці у сфері освіти, житлово-комунального господарства, культури та естетичного виховання населення.

Зокрема, співпраця у сфері освіти виписана досить узагальнено, не дивлячись на те, що вже більше року точаться розмови про відшкодування районами і ОТГ коштів Житомиру за навчання дітей у школах і дитсадках.

«У сфері освіти співпрацювати з метою:
- активної участі у навчанні та вихованні молоді;
- реалізації пріоритетних для української освіти і громадянського суспільства цілей;
- проведення спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, конференцій тощо) та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед школярів і молоді,мета яких - дотримання учасниками навчально-виховного процесустандартів поведінки свідомого громадянина, розвиток навичок навчання та спілкування, умінь взаємодіяти та адекватно реагувати на виклики суспільного життя», - йдеться в проекті меморандуму.

Чому немає конкретики у питанні відшкодування за навчання зважаючи на те, що влітку 2018 Станишівська ОТГ єдина погодилася обговорювати фінансування навчання 300 своїх дітей в обласному центрі, Житомир.info поцікавився у директора юридичного департаменту міськради Євгенія Черниша, чий підпис стоїть укінці проекту рішення.

«На даний час ведеться мова про укладання цього меморандуму саме в такому вигляді. Зокрема, в галузі освіти передбачені різні форми співпраці. За результатам цієї співпраці буде визначено, чи необхідно додатково формалізувати ці стосунки, чи ні», - сказав директор юрдепартаменту.

Так, до складу Станишівської ОТГ входить 17 сіл: Станишівка (адміністративний центр громади), Зарічани, Ліщин, Лука, Піски, Туровець, Бистрі, Слобода-Селець, Тарасівка, Вершина, Млинище, Скоморохи, Грабівка, Кринички, Лісівщина, Мошківка та Буймир. У квітні 2018 житомирським журналістам влаштували прес-тур Станишівською ОТГ і показали футбольне поле, амбулаторію та будівництво дитсадка.

Нагадаємо, у 2018 році Станишівська сільрада уклала сім угод з перевізниками на перевезення пільговиків на загальну суму 2,3 млн грн (у 2017 - 1,9 млн грн). Загальний бюджет сільради з урахуванням трансферів минулого року становив майже 70 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2018 мер Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що Станишівська ОТГ єдина погодилася обговорювати фінансування навчання 300 своїх дітей в обласному центрі.

«Поки що ми з їх фінансистами провели розрахунки, обмінялися інформацією, і вони висловили готовність внести це питання на розгляд своїх депутатів», - говорив тоді Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: меморандум Станишівська ОТГ навчання  
Матеріали по темі