Влада

​Марина Поплавська стала «Почесним громадянином Житомира», а у президента просять дати їй «Заслуженого артиста України»

8 November 2018, 13:55

Загиблій у ДТП 20 жовтня цього року житомирській акторці Марині Поплавській присвоїли звання «Почесний громадянин міста Житомира» за вагомі досягнення у галузі культури, творчу діяльність та багаторічну натхненну працю.

Таке рішення ухвалили на черговій сесії Житомирської міськради 8 листопада.

«Сьогодні Міжнародний день КВК, і ми завжди в цей день збиралися і святкували разом з Мариною. Я хочу подякувати міській раді за допомогу, десятки тисяч людей прийшли попрощатися з Мариною. Фірма київська, яка організовувала прощання, казала, що таку кількість людей вони пам’ятають лише на прощання з Валерієм Лобановським (тренером київського «Динамо» - ред.). Це показує, що вона була лицем Житомира. В нас є багато людей, які готові профінансувати і зробити якусь інсталяцію чи ще щось в місті в пам'ять про Марину Поплавську», - сказав на початку сесії капітан житомирської команди КВК «Девчонки из Житомира» Юрій Кіпаренко.

За присвоєння звання проголосували одноголосно всі 25 присутніх депутатів.

Також депутати підтримали звернення до президента про присвоєння Марині Поплавській почесного звання «Заслужена артистка України». За це проголосували 29 депутатів з 29 присутніх.

Подробиці дивіться у сюжеті

Нагадаємо, проект рішення сесії про присвоєння звання «Почесний громадянин міста Житомира» Марині Поплавській оприлюднили 25 жовтня.

Як повідомляв Житомир.info, педагог, КВНщиця, акторка Марина Поплавська загинула 20 жовтня дорогою зі Львова. За 4 години до загибелі Марина розмістила допис з дванадцятьма дотепними висловлюваннями комічного актора театру і кіно Олександра Ширвіндта. Того ж дня на майдані Корольова, біля знаку «Я люблю Житомир», облаштували куточок пам’яті гумористки. Знайомі та колеги кажуть: вона була чудовим другом, серцем будь-якої команди. 21 жовтня з Поплавською прощалися у Києві, 22 жовтня – в рідному Житомирі. Фоторепортаж тут.

22 жовтня Шевченківський районний суд міста Києва обрав цілодобовий домашній арешт мірою запобіжного заходу водієві автобуса, який підозрюється у вчиненні смертельного ДТП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Поплавська Почесний громадянин міськрада сесія  
Матеріали по темі