Влада

​У 2019 році замість Житомирського обласного військкомату створять центр комплектування та соцпідтримки

9 November 2018, 12:00

В Україні розпочався процес реформування обласних військкоматів. До кінця року збираються реформувати 4 військкомати, Житомирський – до кінця 2019 року. Про це розповіли 9 листопада заступник обласного комісара Олександр Рець та заступник голови ОДА–голова обласної призовної комісії Ярослав Лагута під час брифінгу - повідомили в прес-службі Житомирської ОДА.

«Усі мають зрозуміти, що реформування військкомату – це не зміна назви, це зміна підходів, функціоналу цих служб, перехід або трансформація від адміністративно-примусових, до рекрутингових і сервісних підходів у побудові більш якісної роботи в більш сприятливих умовах. Також це дасть можливість знизити корупційні ризики, які інколи виникали під час формування призовів і взагалі в роботі даних служб. Це, дійсно, перебудова, а не перейменування», – сказав Ярослав Лагута.

За словами Олександра Реця, в обласному військкоматі наразі тривають підготовчі роботи – навчання персоналу, зміна вигляду приміщення для створення відкритої зони, створення системи рекрутингу та інші.

Як повідомляє прес-служба Житомирської ОДА, перехід від військкоматів до рекрутингових центрів в Україні відбуватиметься у 3 етапи:

І етап – підготовчий (до 30.01.2018) апробація нової організаційно-штатної структури територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на базі Чернігівського обласного та Козелецького районного військових комісаріатів.

ІІ етап – перехідний (до 30.12.2018) створення Чернігівського, Дніпропетровського, Одеського, Рівненського обласних ТЦК та СП у складі відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки згідно з адміністративно-територіальним устроєм України.

ІІІ етап – завершальний до 30.12.2019 створення Вінницького, Волинського, Донецького, Житомирського, Запорізького, Закарпатського, Івано-Франківського, Київського, Кропивницького, Львівського, Луганського, Миколаївського, Полтавського, Сумського, Тернопільського, Харківського, Херсонського, Хмельницького, Черкаського, Чернівецького обласних та Київського міського ТЦК та СП.

Нагадаємо, станом на 31 жовтня у місті Житомир не виконується план по осінньому призову, набрали лише 29 строковиків.

Як повідомляв Житомир.info, 10 вересня 2018 року президент підписав указ, яким зробив осінній призов на строкову службу на місяць довшим: його проводитимуть у жовтні-грудні. Загалом восени з Житомирської області планують відправити у війська майже 700 призовників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: військкомат ТЦК та СП Рець призов  
Матеріали по темі