Влада

Житомирські депутати двічі переголосовували питання щодо землі митрополиту Никодиму

9 November 2018, 12:45

Наприкінці сесії 8 листопада депутати Житомирської міської ради розглядали проект рішення «Про надання згоди громадянам на розроблення документації із землеустрою». У додатку до нього було 163 пункти, але під час обговорення депутати розглядали рекомендації щодо виключення 15 пунктів, серед яких було питання земельної ділянки митрополита Никодима (в миру Віктор Горенко, - ред.). Саме воно і викликало найбільше суперечок у сесійній залі. Депутат міської ради Владислав Пучич запропонував відмовити Віктору Горенку у наданні дозволу на розроблення документації із землеустрою. Втім, цю пропозицію навіть не поставили на голосування.


Натомість мер Житомира поставив на голосування пропозицію погоджувальної ради: зняти це питання з розгляду сесії на довивчення, але «за» проголосували усього 12 депутатів.

Вже після розгляду інших рекомендацій, мер поставив на голосування «в цілому» цей проект рішення, але і він не знайшов достатньої підтримки: «за» усього 18 депутатів.

Владислав Пучич закликав повернутись до розгляду цього питання, щоб інші громадяни «не постраждали через одну людину» і депутати усе-таки зняли з розгляду питання щодо земельної ділянки площею 0,331 га на вул. Подільській, 9-б.

Після цього за проект рішення в цілому проголосували 27 депутатів.

Після голосування мер Житомира звернувся до активістів, які підійшли до трибуни, щоб зняти плакат.

«Я думаю, що історія така штука, що деякі активісти ще будуть вибачатись потім перед владикою Никодимом», - сказав Сергій Сухомлин.

«Якщо буде така історія, то я перший вибачусь», - відповів йому на це громадський активіст Павло Кобилінський.

Нагадаємо, на сесії міської ради 27 вересня цього року для вирішення земельного питання митрополита Никодима не вистачило одного голосу.

Як повідомляв Житомир.info, керуючий Житомирською єпархією УПЦ МП митрополит Никодим (в миру Горенко Віктор Васильович) хотів отримати 0,331 га землі біля церкви на житомирському Подолі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: митрополот Никодим Пучич Сухомлин Кобилінський сесія земля міська рада  
Матеріали по темі