Здоров'я

Житомирська область отримає з держбюджету ще 47,8 млн грн субвенції на зарплати медикам, інсулін та гемодіаліз

9 November 2018, 13:05

Уряд перерозподілив гроші на погашення заборгованостей по зарплатах медиків, також Кабінет міністрів України перерозподілив гроші з державного бюджету місцевим бюджетам на програми лікування ниркової недостатності та діабету.

Про це 7 листопада повідомила прес-служба Кабміну.

«Міністерство охорони здоров’я ініціювало і Уряд підтримав перерозподіл 1,5 млрд грн з резерву держбюджету та інших програм МОЗ України на медичну субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам. Ці кошти мають бути використані за такими пріоритетами: погашення заборгованості заробітних плат медикам; додаткове фінансування бюджетної програми лікування пацієнтів з хронічною нирковою недостатністю методом гемодіалізу; забезпечення потреб пацієнтів, яким необхідні препарати інсуліну», - йдеться у повідомленні.

Відповідне розпорядження «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров’я на 2018 рік, та розподіл медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» ухвалили 7 листопада 2018 року на засіданні Уряду.

Відповідно до розподілу обсягу медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, з 991 млн 637,3 тис. грн обласний бюджет Житомирської області отримає 31 млн 537,3 грн.

У розподілі 512 млн 687 тис. грн резерву медичної субвенції зазначено, що обласний бюджет Житомирської області отримає 16 млн 305,5 тис. грн.

Загальний обсяг додаткової субвенції для Житомирської області становить 47 млн 842,8 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, в інтерв’ю на початку листопада заступниця мера Світлана Ольшанська говорила, що на зарплати медичним працівникам Житомира не вистачає 17,3 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: КМУ бюджет субвенція зарплата медик  
Матеріали по темі