Події

​У Житомирі викрили міні-наркобізнес, до якого причетний депутат​

9 November 2018, 13:21

Організованій злочинній групі, підозрюваній у виготовленні та збуті особливо небезпечних наркотиків у Житомирі, «світить» від 9 до 12 років позбавлення волі.

Про це 9 листопада Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Установлено, що 55-річний житомирянин, з метою незаконного збагачення, організував злочинне угрупування, до складу якого ввійшли ще двоє раніше знайомих наркозалежних осіб, 32-річна жінка та 44-річний чоловік. Організатор злочинної групи та його поплічники протягом тривалого часу – з вересня 2017 року по травень поточного року закуповували макову солому, з якої за місцем свого проживання виготовляли особливо небезпечний наркотичний засіб – опій ацетильований, та систематично збували його наркозалежним жителям Житомирщини. Один із постачальників злочинній групі наркосировини – макової соломки – депутат сільської ради Черняхівського району (виділено редакцією), досудове розслідування стосовно якого також триває», - інформує прокуратура.

Викрили протиправну діяльність злочинців працівники управління протидії наркозлочинності в Житомирській області, досудове розслідування проводять слідчі ГУНП в області.

У четвер, 8 листопада 2018 року, за погодженням з прокуратурою області трьом особам – організатору та двом співвиконавцям - повідомили про підозру у скоєнні низки злочинів за ч. 3 ст. 307 та ч. 3 ст. 311 КК України. Наразі двоє учасників злочинної групи перебувають під вартою, ще один - під цілодобовим домашнім арештом, - інформує прокуратура.

Санкція суворішої статті 307, ч. 3 Кримінального кодексу України передбачає покарання - позбавлення волі від 9 до 12 років з конфіскацією майна, - зазначає прес-служба.

Нагадаємо, у червні цього року вже повідомлялося про затримання даної червірки "наркобізнесменів", до складу якої входив 69-річний сільський депутат.

Як повідомляв Житомир.info, минулого місяця в Бердичівському районі поліцейські викрили курінь «наркоагронома», де зберігалися коноплі на 2 млн грн, а в Житомирі зафарбували частину написів з рекламою наркосайтів, які розміщені на будинках та парканах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркоман наркотик прокуратура опій  
Матеріали по темі